Labdarúgó NB I: Július 15-én indul az őszi szezon


2011-04-28 13:26:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Labdarúgó NB I: Július 15-én indul az őszi szezon főképe
Megtartotta soros ülését az MLSZ elnöksége, amely összesen 28 versenykiírást fogadott el a 2011/12-es idényre vonatkozóan. A profi bajnokságok közül az NB I következő szezonja július 15-én, pénteken kezdődik, és attól függően, hogy az A-válogatott kijut-e az Európa-bajnokságra, május 13-án, vagy május 27-én ér véget. Ősszel 18 fordulót, a tavaszi idényben 12 fordulót játszanak le a csapatok, az őszi idény utolsó játéknapja december 4-én lesz. Fontos változás az is, hogy míg idén a "sorsdöntő helyekről" (nemzetközi kupaindulás, kiesés) pontegyenlőség esetén osztályozó mérkőzések döntenek, ezt a következő bajnokság versenykiírásából kiiktatta az elnökség.
A Ligakupában változik a versenykiírás, a résztvevők létszáma négy NB II-es klub beszállásával 20 csapatra nő, a nemzetközi porondon érdekelt együtteseket már nem emelik ki, meccseket pedig az A-válogatott mérkőzéseinek időszakában rendezik meg. Szintén újdonság, hogy a sorozatban csak olyan labdarúgók szerepelhetnek próbajátékosként, akiknek játékengedélye Magyarországon van.

Az elnökség mellett a Magyar Labdarúgó-szövetség Elsőfokú Licencadó Testülete is ülésezett. Az NB I-es licencet igénylő klubok közül tizenöten (Fehérvár FC Kft., FTC Labdarúgó Zrt., Győri ETO FC Kft., Honvéd FC Kft., Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft., MTK Budapest Zrt., Paksi FC Kft., Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft., ZTE Football Club Zrt., Gyirmót FC Kft., Nyíregyháza Spartacus FC Kft., PMFC - Sport Kft., Szolnoki MÁV FC Kft., Új Lombard Sport Kft., Vasas Futball Club Kft) megfeleltek az eléjük támasztott követelményeknek így ők már az első körben megkapták a 2011–2012-es szezonra érvényes élvonalbeli licencet. Hat igénylő klub azonban egyelőre nem teljesítette maradéktalanul a feltételeket (BFC Siófok Kft., Diósgyőr FC Kft., DVSC Futball Szervező Zrt., Kecskeméti TE Labdarúgó Kft, Mezőkövesdi SE, Újpest FC Kft.) közülük egyértelműen a két legnagyobb név a bajnoki címvédő DVSC és az Újpest.

(mlsz.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!