Egy lépéssel közelebb az ifjúsági ház megvalósításához


2011-04-28 09:58:58  | cikk: mo  | 


Egy lépéssel közelebb az ifjúsági ház megvalósításához  főképe
A Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete már több alkalommal szervezett  kerekasztal-beszélgetéseket az ifjúság összefogása céljából a közelmúltban. Az érintett szakemberek, intézményvezetők, diákönkormányzati képviselők két témában tanácskoztak: az ifjúsági önkéntesség népszerűsítéséről és egy ifjúsági ház létesítéséről tárgyaltak. A résztvevők arra a következtetésre jutottak – miután több alkalommal tartottak foglalkozásokat, programokat a diákok körében -, hogy a fiatalok igencsak nyitottak az önkéntességre, csak tudni kell megszólítani őket. Az ifjúsági önkéntesség elterjedését segítendő egy plakátot szerkesztettek a Civilszerviz egyesület tagjai, melyben a legkülönfélébb tevékenységi területeken várják önkéntes diákok jelentkezését a templomi idegenvezetéstől kezdve a turistaút-jelzés felfestésén át egészen a lófelügyelői és gyermektábori felügyeletig – fogalmazott Meizner Tibor érdekérvényesítési munkatárs. A plakátot a közeljövőben eljuttatják az iskolákba és kifüggesztik a város frekventált helyein – tette hozzá Meizner Tibor. 

A Civilszerviz munkatársa arról is beszámolt, komoly igény mutatkozik az ifjúsági ház létrehozására, mely természetesen nemcsak egyszerűen programokat nyújtana a helyi fiatalság számára, hanem a diákok tevékenyen részt vennének annak működtetésében is. A kerekasztal-beszélgetéseken szóba került néhány a város, illetve az állam tulajdonában lévő épület, amely otthont adhatna az intézménynek: pl. a ferences kolostor, a volt tüdőgondozó vagy a űz egykori Platán Szálló épülete. E tekintetben egyeztetéseket kezdeményez az egyesület a városvezetéssel – fogalmazott Meizner Tibor. Az érdekérvényesítési munkatárs elmondta azt is, az ifjúsági ház működési költségei tekintetében bíznak abban, hogy megfelelő társadalmi összefogás mellett lehetőségük nyílik célzott támogatások, pályázatok útján előteremteni a szükséges forrásokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!