Elballagtak a refis kollégista diákok


2011-04-27 21:15:48  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Elballagtak a refis kollégista diákok főképe
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának végzős diákjai ma délután vettek búcsút a kollégiumtól.
A leányinternátusban Apostolné Bartha Mária internátusvezető mondott kedves, szívhez szóló gondolatokat a 44 ballagó lánynak. Mint mondta, a végzős diákoknak el kell menniük a kollégiumból, a nagybetűs ÉLET már vár rájuk, s amit itt ők tanítottak nekik, azt kell a világba magukkal vinniük, és ott kell majd élniük, boldogulniuk. A kollégium dísztermében tartott áhítat után a 11. évfolyamos kollégista lányok rövid műsora következett, majd Novákhy Nóra 12. c osztályos tanuló búcsúzott az internátustól.
-  Amikor idejöttünk még félénk kisdiákként, az első időszakban azt hittük, hogy ezt a sok szabályt, kötöttséget lehetetlen megszokni. Más volt azt itteni élet, mint az otthoni. Aztán ahogy teltek a hónapok, évek egyre inkább úgy éreztük, hogy egy új közösség részei lettünk. Számunkra a gondtalan gyermekkor véget ért. Más élet, új kihívások várnak ránk. El kell válnunk egymástól, barátainktól, szobatársainktól és nevelőinktől is. Mindenki megy a maga útján, immár külön-külön.
Végül a következő gondolatokkal látta el az alsóbb éveseket: „Hogy elérjétek vágyaitokat, kívánok mindnyájatoknak sok sikert, kitartást, erőt. „És tudod: az erő micsoda? - Akarat, mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.”
A gyönyörűen feldíszített, orgona illatú folyosón történő ballagást követően a lányok a templom elé vonultak egy közös fotózásra, majd egy ünnepi vacsorával fejezték be az idei kollégiumi ballagási ceremóniát.
E közben a fiúinternátusban is elkezdődött a ballagás. A 18 fiútól Apostol Pál református lelkipásztor, internátusi nevelő búcsúzott, majd a 11. évfolyamos fiúk műsorát láthatták a diákok.
A 12. osztályosok nevében Balogh Dénes búcsúzott, aki az elmúlt évekre emlékezett vissza.
Parola Csaba nevelő egy igeverset adott útravalóként a végzősöknek.
- „Viseljétek el egymást szeretettel.” Reménykedem benne, hogy ez a rövid igevers benneteket is elkísér majd életetek során. Abban biztos vagyok, hogy nagyon nehéz betartani, viszont sokkal könnyebb így elviselni a kudarcot. Legyél bármilyen nehéz helyzetben is, ne feledd, hogy nem vagy egyedül, van, akire számíthatsz, támaszkodhatsz. Jusson eszedbe ez az igevers, mert sokszor szükséged lesz rá - hangsúlyozta a nevelő.
A hagyományos kollégiumi ballagás a fiúknál is az ünnepi vacsorával, majd meghitt beszélgetéssel zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!