Tarjánban és Vinyén jártak karatékáink


2011-04-27 12:46:53  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: griffse.com  | 


Tarjánban és Vinyén jártak karatékáink főképe
Tarjánban immár kilencedik alkalommal rendezték meg a rangos, nemzetközi J&S Speed Kupát. A pápaiak 11 versenyzővel készültek a megmérettetésre, sajnos betegségek megfelezték a pápai csapatot, így összesen 6 karatékával utaztak a versenyre. A magyar mellett szlovák és román klubok által nemzetközi rangra emelt küzdelmek rengeteg izgalmat, jó szórakozást ígértek, több mint 450 résztvevővel. Kata-ban (formagyakorlat) Nagy Lénárd, kumite-ban (küzdelem) Ábrahám Zsanna, Benkő Noémi, Benkő Ármin, Kovács Botond és Molnár Milán indultak a Griff SE színeiben.
- Délelőtt a kata versenyek zajlottak, ahol Lénárdnak sajnos nem sikerült dobogóra állnia – tájékoztatta lapunkat Bolla András. A délután a kumite-vel folytatódott, ahol az óriási létszám miatt minden csoportban egyenes kieséses rendszerben folytak a küzdelmek. Benkő Ármin sajnos az első körben kiesett, de neki még nagyon kevés versenytapasztalata van, ezért ez a verseny főleg a rutinszerzést szolgálta. Zsanna és Botond sajnos egy-egy kilóval átcsúsztak a nehezebb súlykategóriába, ahol többek között 30 kilogrammal nehezebb ellenfelek is voltak. Zsanna az első körben búcsúzni kényszerült, Boti viszont gyönyörű, taktikus küzdelemmel vette az első akadályt egy nála egy fejjel magasabb ellenfél ellen. Sajnos a második körben már a papírforma érvényesült és Boti is kiesett. Molnár Milán fantasztikusan kezdett, az első küzdelmet simán nyerte, sajnos a második körben a nyolc közé jutásért egy jóval tapasztaltabb versenyző ellen kikapott, de ez a verseny mindenkinek jól beleilleszkedett a felkészülésébe. Benkő Noémi címvédése remekül sikerült, minden ellenfelét a küzdőidő lejárta előtt legyőzte. Noémi a döntőben azzal a kislánnyal találkozott, aki őt idén Szeghalomban az országos diákolimpián kiejtette. Itt, Tarjánban esélyt sem adva 6:0-ra múlta felül ellenfelét. A versenyzőket sensei Szalóki Sándor, sempai Juhász Tamás, Nagy Lívia, Csizmadia Melinda és Bolla Péter készítette fel.
A pihenést is remekül szolgálta április közepén az Ültess Egy Fát a Holnapért alapítvány rendezvénye, melyen 13 fővel vett részt az egyesület. Az alapítvány célja, hogy valós lépéseket tegyen a gyermekek tudatos környezetvédelemre történő neveléséért. A fák elültetése mellet rengeteg érdekes programmal készültek a rendezvény szervezői. Volt néptánc, vers, komolyzenei előadás, koncert, baranta és kung-fu bemutató, valamint rendőrkutyás show is.
A tavaszi szezonban még Kapuvárra utaznak a versenyzők, aztán a kirándulásoké, edzőtáboroké és a nyári szüneté lesz a főszerep.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!