Jobbik: marad a drága benzin Pápán


2011-04-26 21:03:25  | cikk: mo  | 


Jobbik: marad a drága benzin Pápán főképe
Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón ismertette a Gazdasági Versenyhivatal álláspontját a korábban benyújtott panaszlevél kapcsán, melyben – a Fidesz és az MSZP mellett – a Jobbik a pápai benzinkutak árképzésére vonatkozó kartellgyanú kivizsgálására kérte fel a hatóságot. A vizsgálat eredményeképpen a GVH kijelentette: a kartellgyanút nem sikerült bizonyítani, noha erre utaló jelek vannak. Pápa egy szűk kis piac, jelentősebb konkurencia nélkül, így az árképzés is ennek megfelelő. A katonai bázison szolgálatot teljesítő külföldi katonák jelenléte nem drágíthatja a benzin árát, mivel nem a város benzinkútjairól tankolnak – ismertette a válaszlevél tartalmát Orbán Imre. A vizsgálat megállapítja továbbá, hogy a benzinkúthálózatok nem is igyekeznek versenyhelyzetet teremteni a vásárlókért, csupán az egyik kútnál van kedvezmény, noha ez a benzinkút is jóval drágábban adja a benzint, mint más városokban – tájékoztatott a párt helyi elnöke.

Orbán Imre a mai sajtótájékoztatón arról számolt be, a Jobbik számos helyen és alkalommal lépett fel az országban egyre erősödő iskola-és óvodabezárások ellen. Éppen ezért a Jobbik parlamenti frakciója óvoda –és iskolabezárási moratórium kihirdetését kezdeményezte az Országgyűlésben. Hegedűs Lórántné Kovács Enikő, Ferenczi Gábor és dr. Apáti István országgyűlési képviselők határozati javaslatot és törvénymódosító csomagot nyújtottak be az ügyben a Parlamentben.
A csomag szorgalmazza – többek között – az önkormányzatokról szóló törvény módosítását, mely a települések számára kötelező önkormányzati feladatellátást területi hatályhoz köti, illetve az ezen feladatok ellátásához szükséges vagyontárgyakat forgalomképtelen törzsvagyonná nyilvánítja. A határozati javaslat kimondja, a települési önkormányzat köteles gondoskodni az óvodai nevelésről és az általános iskolai oktatásról. E feladatait közigazgatási határain belül látja el – olvasható a törvénymódosító csomagban.
Orbán Imre elmondta, a javaslat célja, hogy a kötelező feladatellátás a település területén történjen meg és az intézmények működési biztonságát a velük kapcsolatos vagyontárgyak elidegeníthetetlensége is szolgálja. Magyarán: ha bezárnak egy iskolát, az épületet ne tudják eladni és ne használhassák más célra – fogalmazott a radikális párt helyi elnöke.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!