A meleg és a húsvét - ez adott munkát a mentőknek


2011-04-26 12:08:08  | cikk: mo  | 


32 esetben hagyták el a Pápai Mentőállomás garázsát a szolgálati járművek az elmúlt három napban. Ez az esetszám közel 30 százalékkal magasabb, mint az átlagos hétvégéken tapasztalható vonulások száma – tudtuk meg dr. Patyi Andrea kivonuló orvostól.  A szakember szerint a szombattól kedd reggelig tartó időszakban nemcsak a húsvéti ünnep okozta a megnövekedett esetszámot, hanem a hirtelen jött meleg időjárás is. A mentőket több esetben  belgyógyászati panaszokhoz, fulladásos, légzőszervi valamint szív-és érrendszeri, keringési megbetegedésekhez riasztották –  adott tájékoztatást Patyi Andrea. Az orvos elmondta azt is,  húsvétkor a túlzott alkoholfogyasztás és az annak következtében szerzett sérülések fordulnak elő nagyobb számban, így volt ez a hosszú hétvégén is. A mentők egy esetben láttak el súlyos sérültet, nyílt lábszártöréssel, az esetek túlnyomó többségében könnyű sérülésekhez hívták őket.  
A pápai tűzoltóságon csendesen telt a tavaszi ünnep, a három napban mintegy három esetben vonultak ki a lánglovagok – tájékoztatott Németh Tamás tűzoltóparancsnok.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!