Felavatták az új orgonát Tapolcafőn


2011-04-24 07:08:22  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Felavatták az új orgonát Tapolcafőn főképe
Közel három hete írta alá dr. Áldozó Tamás polgármester és Apostol Pál református lelkész azt a támogatói szerződést, melyben Pápa Város Önkormányzata 1.500.000. forinttal támogatta a Tapolcafői Református Egyházközséget. A támogatásra azért volt szükség, mert három héttel ezelőtt elromlott a templom orgonája, ám egy új hangszer vásárlását a község önállóan nem tudta volna finanszírozni. Az orgona 3.200.000 Ft-ba került, melyből 1.500.000 Ft-ot Pápa Város Önkormányzata finanszírozott, a fennmaradó összeg pedig a hívek adományaiból és az egyházmegye hozzájárulásából gyűlt össze. Tegnap, Nagyszombat estéjén, 18 órakor Isten sír miattunk címmel jótékonysági hangverseny kezdődött a tapolcafői református templomban az új orgona felavatása mellett. A rendezvényen részt vett Unger Tamás alpolgármester, Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója, Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő és Mátyás Lajos nyugalmazott esperes is.
Unger Tamás megnyitó beszédében azt mondta, a tapolcafői református egyházközség Pápa és a hozzátartozó települések egyik mintaértékű és kiemelkedő községe vallási és közösségi értelemben egyaránt. A beszédet követően átadta a támogatási szerződés egy példányát, majd az énekszóé lett a főszerep. Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes és Parola Csaba kántor külön és együtt is megindító hangzásvilággal köszöntötték nagyszombat ünnepét és az új hangszer érkezését a tapolcafői reformátusok nagy örömére. A hangverseny során a művésznő és tanítványa előadásában Bach, Pergolesi, Donizetti, Stradella, Liszt és Kodály Zoltán műveit hallhatták a jelenlévők. Nagyszombat lévén istentisztelet is volt a templomban, igét Apostol Pál lelkipásztor hirdetett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!