Nagy pofonba szaladt bele a Lombard Pápa


2011-04-23 19:52:31  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Nagy pofonba szaladt bele a Lombard Pápa főképe
A Monicomp Liga 24. fordulójában Véber György csapata az éllovas Videoton otthonába látogatott. Az elmúlt fordulóban mindkét csapat vereséget szenvedett, a Pápa a Budapest Honvéd, míg a Vidi a Haladás ellen kapitulált. A kezdő sípszótól magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, ám 10 perc elteltével visszavettek a tempóból Alvesék, a mieink erejéből jobbára a védekezésre futotta. Az első félidőben nem született gól, érdekesség, hogy Véber már a találkozó 29. percében cserére szánta el magát, Hefflert Rebryk váltotta. A második félidő közepén Szűcs percei következtek, Gosztonyi húzott befelé jobbról a tizenhatoson belül, lapos lövésére azonban leért a pápai kapus. Egy perccel később ismét Gosztonyi és Szűcs került a figyelem középpontjába, a pápai hálóőr letarolta a kilépő Gosztonyit, amiért a Vidi büntetőt kapott. Alves 11-esét Szűcs elsőre kifogta, de az ismétlésnél már nem hibázott a támadó. A 76. percben kettőre nőtt a hazaiak előnye, Gosztonyi tört be a tizenhatoson belülre, majd sikerült ellőnie Szűcs mellett, de a labda csak lassan vánszorgott a kapu felé, így a bevetődő Lencse segítette beljebb 2-0. Tíz perccel a lefújás előtt Alves belőtte csapata harmadik találatát, a góllövőlista vezetője indult meg a félpályáról, lefutotta Némethet, majd Szűcs fölött a kapuba emelt 3-0. A kegyelemdöfést a 88. percben Nikolics adta meg, Alves ugratta ki csatártársát, aki a tizenhatoshoz érve biztosan emelt a léc alá 4-0.

Videoton FC – Lombard Pápa 4-0 (0-0) Gsz.: Alves 2, Lencse, Nikolics

Videoton: Bozovic, Lázár, Lipták, Vaskó, Andic, Nagy D., (Gosztonyi 46.) Sándor, Elek, Vasiljevic (Polonkai 62.) Alves, Lencse (Nikolic 77.)

Lombard Pápa: Szűcs L., Nagy S., (Takács P. 73.) Dlusztus, Farkas A., Supic (Bali 77.)Németh M. Heffler N. (Rebryk 29.) Gyömbér, Zulevs, Maric, Bárányos

Véber György: A mai mérkőzés után azt mondom, sajnálom, hogy nem hetven perces egy futballmeccs. Úgy gondolom, ennyi ideig érvényesült az, amit elképzeltünk: három belső védővel le tudtuk zárni a kapu előtti területet, de ugyanakkor futballozni is tudtunk. Így az első félidőben sikeresebbek voltunk. A második játékrészben aztán a hazai csapat beszorított minket, főként azért, mert azok az emberek, akik azért feleltek, hogy a nehezen megszerzett labdákkal támadást építsenek, gyengébb teljesítményt nyújtottak. Így aztán tényleg csak az volt a kérdés, mikor kapjuk az első gólt. Ekkora védő-összeomlásra azért nem számítottam. Ez alkalommal viszont nem teszek szemrehányást a csapatomnak, mert nagyon becsületesen küzdöttek.

dr. Mezey György: Izgalmas szakmai csata volt, s mivel a második félidőben a játékosaim hozták azt a motivációs plusszt, amit kellett, ezért ismét nagyarányú győzelmet arattunk, egy jól megszervezett Pápán kerekedtünk felül. Ilyen felállásban még nem láttam Véber György csapatát. Nehéz volt átjátszani ezt a jól szervezett és együtt mozgó védelmet. Hatalmas türelem kell ahhoz, hogy egy hét-nyolc emberből álló falat áttörjünk, ilyenkor nem lehet kapkodni, állandóan előre ívelgetni. A feladat az volt, hogy őröljük fel a védelmet, erre hívtam fel a figyelmet a szünetben is, hiszen nyilvánvaló volt, hogy nem bírják majd végig tartani a fegyelmezett védekezést a vendégek. Ez így is történt, s amint hibáztak, mi kihasználtuk. Az első gól után aztán meg is változott a játék képe, bátrabban kijöttek a pápaiak, kinyíltak, s ezt mi sorozatban még háromszor tudtuk góllal "büntetni". Örülök annak, hogy a csapat ma ismét csapatként funkcionált, s hogy nagyon jó egyéni teljesítményeket láttam.

A Lombard Pápa április 26-án a Győri ETO-t fogadja.

(Forrás: nso.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!