Remekeltek az Acsády diákjai a megyei közlekedésbiztonsági kupán


2011-04-21 23:06:23  | cikk: HuHa  | fotó: Mike György  | 


Remekeltek az Acsády diákjai a megyei közlekedésbiztonsági kupán főképe
Három végzős Acsádys diák képviselte Pápa városát és a városi rendőrkapitányságot az április elején megrendezett Veszprém Megyei Közlekedésbiztonsági Kupán. A Balatonfüreden tartott megmérettetésen KRESZ elméletből és vezetési gyakorlatból mutatták meg tudásukat a versenyzők.
-A versenyt kilencedik alkalommal rendezte meg a Veszprém Megyei Rendőr-Főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága középiskolások számára. A kapitányságok kategóriánként egy-egy főt vihettek a megmérettetésre. A versenyt három kategóriában szervezték meg: volt, aki kerékpárral, volt, aki kismotorral illetve személygépkocsival indult. Mi idén az Acsády Szakképző Iskola három diákjával vettünk részt a versenyen, s a fiúk nemcsak csapatban, de egyéniben is nagyon jól szerepeltek – mondta el a Császárné Elek Veronika, a Pápa Városi Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója az eredményeket sorolva – mindhárom fiú első helyen végzett az elméleti versenyen, és valamennyien dobogós helyet értek el a vezetési kategóriában, csapatversenyben pedig szintén elsők lettek.
Molnár Péter a kerékpáros kategóriában versenyzett, a legjobb elméleti versenyző cím elnyerése mellett összesítettben is megnyerte a kategóriáját. Mint mondta, a KRESZ kérdésektől jobban tartott, mint a gyakorlati versenyszámtól.
-A vizsgapályán a szlalomtól kezdve, a szűkített szlalomon át, a mágneses körforgóig több feladat is volt, de időben is és hibapontban is a legjobb eredményt értem el – mesélte el büszkén a fiatalember.
Segédmotor-kerékpár kategóriában Mikóczi Attila versenyzett. A tesztpályán a kerékpárosokéhoz hasonló feladatokat kellett megoldania.
-Ez a verseny a biztonságról szólt és nekünk sikerült bebizonyítanunk, hogy tudunk vigyázni magunkra is és a környezetünkre is. Én több KRESZ tesztet is kitöltöttem a felkészülés során és sok segítséget kaptunk a pápai rendőrkapitányságtól is, a gyakorlati versenyben pedig sokat számított a gyakorlott motorozás.
Attila is elnyerte a kategória legjobb elméleti versenyzője címet, összesített versenyeredménye pedig a dobogó harmadik fokára juttatta fel. Társuk, Völler Bence ugyancsak a legjobb volt elméletből, a gyakorlati megmérettetésen pedig második helyen végzett.  Bence mindössze egy hibapontot gyűjtött a személygépkocsi vezetési feladat során és pár másodperccel maradt le a győztestől, de így is elégedett volt az eredményével.
-Viszonylag rutinos vezető vagyok, ezt sikerült a tesztpályán is bizonyítanom – mesélte – a zsűri nagyon figyelt a megállásokra, padkázásokra, parkolási és tolatási technikákra és az egész majdnem olyan volt, mint egy rutin vizsga.
A fiúk úgy fogalmaztak nemcsak a versenypályán, hanem a mindennapokban is ügyelnek a szabályosságra és a balesetmentes közlekedésre.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!