Mától újra fogadja a látogatókat a Kékfestő Múzeum


2011-04-21 19:52:26  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Mától újra fogadja a látogatókat a Kékfestő Múzeum főképe
Ma délelőtt ismét megnyitotta kapuit a Kékfestő Múzeum, mely az elmúlt időszakban csak csoportokat fogadott. Magyarország ipartörténeti emlékei között egyedülálló kiállítás múlt év decemberében került vissza a város fenntartásába. A városvezetés tervei szerint a múzeum része lesz annak a szervezett rendszernek, mely Pápa kulturális és természeti értékeit mutatja be az érdeklődőknek. E rendszernek lesz kiemelkedő eleme a májusban megnyíló Esterházy-kastély is és a jelenleg bővítés alatt álló Várkertfürdő.
Az egykori Kluge műhely termeiben három önálló kiállítás tekinthető meg: a Kluge család 200 éves története és a kékfestés technikai részeinek bemutatása, Bódy Irén érdemes művész, akadémikus életmű-kiállítása, valamint a magyarországi kékfestő műhelyek és mesterek bemutatása.
A Kékfestő Múzeum keddtől vasárnapig fogadja a látogatókat 9-től 17 óráig, de húsvét hétfőn és pünkösd hétfőn is látogatható lesz a kiállítás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!