Elkaszálta a Pápai Motax Autó KC az Óbudát


2011-04-20 22:04:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elkaszálta a Pápai Motax Autó KC az Óbudát főképe
Az NB I/B- s kosárlabda bajnokság rájátszásának harmadik fordulójában a pápai kosarasok a keleti csoport alapszakaszának ötödik helyén záró Óbudai Kaszások csapatát fogadták a Városi Sportcsarnokban.
A felnőtt mérkőzést megelőzően az U-20-asok első alkalommal mérték össze erejüket a Kaszásokkal az országos 4-es döntőbe jutásért. Vajda Balázs csapata remek első félidőt produkált, két negyed után 46-35-re vezettek. A harmadik negyedben fordult a kocka, az Óbuda fokozatosan visszajött a meccsbe, sajnos a döntő pillanatokra Fülöp és Perger is begyűjtötte ötödik személyi hibáját, így legjobbjai nélkül egy fordulatos, feszült derbin 69-80 arányban a vendégek diadalmaskodtak, akik így kedvezőbb pozícióból várhatják a jövő heti visszavágót.

Vajda Balázs: Az első félidőben álomjátékot nyújtottunk, remekül működött a csapatjáték, védekezésben extrát játszottunk. A biztos vezetés tudatában jött egy érthetetlen rövidzárlat, ami döntően befolyásolta a találkozó alakulását. Büszke vagyok a srácokra, hiszen volt, aki kiment vállal, volt, aki kificamodott ujjal vállalta a játékot, úgy érzem, a vereség ellenére emelt fővel távoztunk a pályáról. A visszavágóra nem megyünk feltartott kézzel, képesek vagyunk akár idegenben is győzni, ami a továbbjutásunkat jelentheti.

A felnőttek a 9-16. helyért vívott mérkőzések során előbb kikaptak Kecskeméten, majd győztesen tértek haza Bajáról, míg a vendégek két vereséget követően Pápán szerettek volna javítani mérlegükön. A mieinknél Vajda mester a mai szerenád miatt nem számíthatott Horváth Attilára és Perger Bálintra sem, a pápaiak a Fülöp, Henrik, Ács, Horváth, Feigl ötössel kezdtek. Az első negyedben jobbára a védekezésre koncentráltak a csapatok, egyrészt emiatt, másrészt a pontatlan játék miatt kevés kosarat láthattak a jó szokásukhoz híven lelkesen buzdító hazai nézők (8-10). A második 10 percben sem javult a játék képe, kinti dobásaink rendre sikertelenek voltak, sok volt az egyénieskedés, kevés volt a kijátszott támadás, büntetőkből azért sikerült lefaragni a negyed felére összeszedett 9 pontos hátrányt, 25-26 állt az eredményjelzőn az első félidőt követően. A nagyszünet után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Pápa, Feigl és Henrik villogott a mérkőzés ezen szakaszában, ám megnyugtató előnyt továbbra sem sikerült összeszedni, Fülöp utolsó másodpercekben dobott duplájával zárult a játékrész (41-39). Az utolsó negyedben is jó ideig egál volt az állás, majd Henrik István két sikeres büntetője után egy triplát is beszórt, három perccel a lefújás előtt 56-51-re alakítva az eredményt. A vezetést a későbbiekben sem engedte ki a kezéből a hazai csapat, a 60-55-ös végeredményt Ács Péter zsákolása állította be.

Pápai Motax Autó KC – Óbudai Kaszások 60-55 (8-10, 17-16, 16-13, 19-16)

Vajda József: Nehéz meccs volt, nem játszottunk jól, de a szívünk vitt előre minket. Az első félidőben össze-vissza futkostunk, nem találtuk a helyünket, a második félidőben már megfelelően dobtunk. A sikeres kinti dobásaink ezúttal elmaradtak, de tudtuk, hogy a közönség bele fog hajszolni minket a győzelembe.

A pápai csapat szombaton 17:30-tól ismét hazai pályán játszik, a mieink Cegléddel csapnak össze.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!