Támogatja az önkormányzat a Pápa Városi Polgárőrséget


2011-04-18 11:08:57  | cikk: mo  | 


Támogatja az önkormányzat a Pápa Városi Polgárőrséget főképe
280 ezer forinttal támogatja az önkormányzat a Pápa Városi Polgárőrséget. A szerződő felek – Unger Tamás alpolgármester és Bitai Sándor, az egyesület elnöke – ma délelőtt írták alá az erről szóló támogatói szerződést. 

Unger Tamás az aláírási ceremóniát követő sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, a Pápa Városi Polgárőrség nagy mértékben hozzájárul a városi rendezvények biztosításához, a városban zajló bűnmegelőzési tevékenységhez, tavaly pedig aktívan részt vett az árvíz okozta kármentési feladatokban. Az alpolgármester megjegyezte, az egyesület tagjai tevékenységüket saját elhatározásból, nem főállásban végzik. Unger Tamás hozzátette azt is, az önkormányzat elvárja a támogatott szervezetektől, hogy munkájukat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezzék. 

Bitai Sándor, a Pápa Városi Polgárőrség elnöke köszönetét fejezte ki a támogatásért, majd megjegyezte, eddig minden évben kaptak támogatást az önkormányzattól, korábban 240 ezer forint összegben. Az elnök példaértékűnek nevezte a Pápa Városi Polgárőrség és Pápa Város Önkormányzata közötti kapcsolatot. Bitai Sándor arról számolt be, a támogatás összegét az egyesület működésére fordítják, és természetesen továbbra is tájékoztatják a város vezetését a havi szolgálati teljesítésről és a feladatellátásról. A Pápa Városi Polgárőrség elnöke kiemelte azt is, nagy segítség az egyesület számára, hogy a Szabó Ervin utcai körzeti megbízotti irodában régiós központként működhetnek, ügyeletet látnak el valamint itt alakították ki számítógépparkjukat, melyben az önkormányzat biztosítja számukra az internethozzáférést. 

A pápai térségben 20 polgárőr egyesület tevékenykedik, melyek közel 600 tagot számlálnak. A Pápa Városi Polgárőrség jelenleg 61 tagot foglal magában. Bitai Sándor hozzátette, továbbra is várják olyan személyek jelentkezését, akik szeretnének belépni a helyi polgárőr egyesületbe, tevékenyen részt venni a város és a lakosság védelmében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!