Győzött az antifutball! Lombard – Honvéd 0-1


2011-04-16 21:19:41  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Győzött az antifutball! Lombard – Honvéd 0-1 főképe
A Monicomp Liga 23. fordulójában a Budapest Honvéd látogatott a Perutz Stadionba. A mai találkozón Véber György csapata szerette volna a múlt heti játékot tovább folytatni, míg Supka Attila tanítványai a kiesés elkerülése érdekében legalább egy ponttal szerettek volna hazautazni. Eseménytelenül telt az első játékrész első negyed órája, a hazaiak nem találtak fogást a szemmel láthatóan bunkerfocira berendezkedő fehér mezes vendégeken. A semmiből aztán egy nagy góllal a 20. percben előnybe került a Kispest, Supics miután fejpárbajt vesztett, a labda Bright elé került, aki a kapufa segítségével óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe, Szűcsnek esélye sem volt. A 34. percben Marics lőtt fölé, ezzel véget is ért az első félidő. A folytatásban - ha lehet - még kevesebb gólszerzési lehetőség adódott a csapatok előtt, szemmel látható volt, hogy a Honvéd az egy gól megőrzésére törekszik, bármi áron, míg a Lombard képtelen volt a 10 játékossal védekező fővárosiakkal mit kezdeni. Gólhelyzet szinte ki sem alakult a második 45 perc során, így a Honvéd egy rendkívül unszimpatikus játékfelfogással elvitte a három pontot, igaz a gyenge mutatott játék miatt a pápaiakat is el lehetne marasztalni.

Supka Attila: Megérdemelten szereztük meg a három pontot, tudtuk mire számíthatunk a Pápa ellen, erre felkészültünk, a védekezésünket ennek megfelelően szerveztük meg. A második félidőben volt még két-három 100 százalékos ziccerünk, amiből gólokat kellett volna rúgnunk, nem sikerült, de így is megszereztük a három pontot.

Véber György: Úgy gondolom Supka Attilával nem ugyanazt a mérkőzést láttuk, véleményem szerint csapatomat azért illetheti kritika, mert nem tudtuk megoldani azt a feladatot, hogy egy futballozni nem akaró csapatot legyőzzünk. Főleg az első félidőben gólokat kellett volna szereznünk, a második játékrészben egy Honvéd 100 százalékos helyzetet sem láttam, de még azt sem, hogy a vendégjátékosok labdavezetéssel átlépték volna a félpályát. Továbbra is azt vallom, hogy a futball, a játék vinné előre a magyar labdarúgás szekerét, nem a ma látottak.

Lombard Pápa – Budapest Honvéd 0-1 (0-1) Gsz.: Bright
Perutz Stadion, 1500 néző, V. Takács (L.Tóth, Márkus)
Lombard Pápa: Szűcs L., Nagy S., Dlusztus, Supic, Németh M., Quintero, (Szabó, 54.), Gyömbér, Zulevs (Bali, 80.) Heffler N., Maric, Bárányos

Budapest Honvéd: Kemenes, Horváth A., (Akassou, 76.), Debreceni, Botis, Lovric Hidi, Moreira (Nagy G., 67.) Ivancsics, Zelenka, Hajdú Bright, (Vólent, 67.)

A Lombard Pápa jövő héten a Videotonhoz látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!