Megnyitotta kapuit a XV. Szent György-napi Agrárexpo


2011-04-15 19:48:08  | cikk: mo  | 


Megnyitotta kapuit a XV. Szent György-napi Agrárexpo főképe
Ünnepélyes keretek között nyitották meg ma délután a Szent György-napi Agrárexpot. A Sportcsarnokban és a mintegy 2000 négyzetméter szabad területen helyet kapó mezőgazdasági kiállítás és vásár mára elérte kezdetben kitűzött célját, mely nem másról szólt, minthogy a rendezvény az észak-dunántúli régió legjelentősebb agrárkiállításává váljon – fogalmazott köszöntőbeszédében Ebele Ferenc, a szervező Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke.
A megnyitón dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte a megjelenteket. A társszervező Pápa Város Önkormányzata nevében köszönetet mondott a XV. Szent György-napi Agrárexpon termékeikkel és szolgáltatásaikkal hosszú évek óta résztvevő kiállítóknak.
Az expo fővédnöke, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Európai Unió soros elnökségi kötelezettségei miatt nem tudott részt venni a megnyitóünnepségen, így a szakkiállítás és vásárt V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár nyitotta meg. Az államtitkár kihangsúlyozta, a Vidékfejlesztési Minisztérium örömmel támogatta a rendezvényt, hiszen fontos számukra a szakkiállítás találkozási pontként betöltött szerepe. A regionális szakkiállítás az agrárium találkozási helyszíne is egyben.
- Nemcsak az a fontos, hogy bemutathatják a termelők a termékeiket, találkozhatnak az alapanyag-termelők, a feldolgozók, az állattartók, a gépgyártók és forgalmazók, hanem nagyon fontos, hogy kicserélhetik egymással véleményüket és messze hírét vihetik ennek a kiállításnak és vásárnak – nyitotta meg az Agrárexpot V. Németh Zsolt.  

Rendszerint a nyitóceremónia végén adják át a Szent György-napi Agrárexpo díjait. A vásár bíráló bizottsága a kiváló minőségű és nemzetközi hírnevű élelmiszeripari feldolgozott termékeket, az innovatív pápai sült lapockát, sült karajt és sült sonkát bemutató és előállító Pápai Hús 1913 Kft-t Élelmiszeripari Nagydíjban részesítette.

Az Agrárgazdasági díj kategóriában a mezőgazdasági termelők részére nyújtott integrátori tevékenysége és az ágazati termelők széleskörű évtizedes kiszolgálása elismeréséül a vásár bíráló bizottsága a devecseri Agrokémia Kft-t harmadik díjjal, míg a kiváló minőségű pezsgő és bor termékeit felvonultató, a kiállításon szép kiállítói helyet építő Vino-Trans Kft. Fazekas Pincét második díjjal tüntette ki. Első díjjal ismerték el a hazai élelmiszeripari termékeket színvonalasan és a termelői kört széles körben felvonultató tevékenységéért az Agrármarketing Centrumot. 

A Mezőgazdasági gépforgalmazói kategóriában a bíráló bizottság döntése alapján a harmadik díjat a kiállításon bemutatott erőgépekért az Euro-West Kft. vehette át. Második díjjal jutalmazták a művelő eszközök széles választékát bemutató Sokoró Kft-t, míg az első díjat a bemutatott talajművelő eszközökért és mezőgazdasági gépekért az Ihász Kft-nek ítélte a bizottság.

A Veszprém Megyei Agrárkamara Vásári Nagydíját a Szent György-napi Agrárexpon évről-évre történő színvonalas megjelenéséért, szép kivitelezésű standjáért, az erdő-és vadgazdálkodási, továbbá a természetvédelem és az erdei iskolai oktatási tevékenysége során elvégzett kiemelkedő szakmai munkájáért a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. kapta. 

A megnyitóünnepségen adták át a 14. Veszprém Megyei Palackos Borok Versenye Nagy Arany minősítést elért borainak díjait is. A borversenyen legszebb, Nagy Arany minősítést ért el ifj. Puchinger Ede 2010. évjáratú Somló-hegyi termőhelyű tramini muscat ottonel cuvée bora. Szintén Nagy Arany minősítésben részesült a Borbély Családi Pincészet 2008. évjáratú Badacsonytomaj, Gyulakeszi termőhelyű, késői szüretelésű olaszrizling bora.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!