Lezárult a Médiasuli - folytatódik a filmes foglalkozás


2011-04-14 22:09:56  | cikk: mo  | 


Lezárult a Médiasuli - folytatódik a filmes foglalkozás  főképe
Éppen egy év telt el azóta, hogy a Jókai Mór Művelődési Központ a Tudás-Szín-Tér pályázat keretében elindította Médiasuli elnevezésű tanfolyamát. A kiválasztási vetélkedőt követően 15 diákkal indult el a négy részből álló kurzus, négy előadóval. A Médiasuli első részében a mozgóképnyelv alapjaival, mozgókép-rendszertannal foglalkoztak a résztvevők Kocsis Gyula szakmai irányítása mellett, míg a második részben már kiléptek a médiumok világába, vagyis az újságírás, a lapszerkesztés fortélyaival ismerkedtek a hallgatók Nagy Imre, a Veszprém megyei napilap szerkesztője segítségével. A harmadik és negyedik etapban a diákok a Pápa Városi Televízió szerkesztőségében Varga András főszerkesztő, majd később Mike László vezető operatőr bábáskodása mellett sajátították el a tömegkommunikáció alapjait, a televíziózás alapfogalmait, a műsorkészítés mikéntjét és az operatőri munka mibenlétét.

Kocsis Gyula, a program szakmai koordinátora pozitívnak értékelte a Médiasuli mérlegét. A kezdetben kitűzött célokat – melyek szerint a kurzus egészítse ki az általános és középiskolákban 1997-ben bevezetett „Mozgóképkultúra és médiaismeret” című tantárgy tudásanyagát, s azt szakmai tapasztalatokkal támassza alá, tudatos médiafogyasztókká formálva ezáltal a résztvevő diákokat – sikerült megvalósítani.
Sőt, a hallgatók érdeklődését sikerült olyannyira felkelteni, hogy a csoport 5-6 tagja igényelte a foglalkozások folytatását. Mike László elmondta, a jövőben a Pápa Városi Televízió szerkesztőségében folytatódik a filmes kurzus, melynek tematikája még alakulóban van, de a városi televízió vezető operatőre annyit elárult, hogy kezdetben kis filmes szekvenciákat, rövid történeteket fogalmaznának meg, majd a későbbiekben törekednének a képi hangulatok megragadására, filmetűdök létrehozására. A közös munka újabb formája már a jövő héten megkezdődik, az érdeklődő fiatalok csütörtökönként 15 órától vesznek részt a foglalkozásokon.   
      

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!