Orgonát vesz a Tapolcafői Református Egyházközség


2011-04-14 21:06:10  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Orgonát vesz a Tapolcafői Református Egyházközség főképe
Támogatási szerződést írt alá ma délután dr. Áldozó Tamás polgármester és Apostol Pál református lelkész, melyben Pápa Város Önkormányzata 1.500.000. Ft-tal támogatja a Tapolcafői Református Egyházközséget.
Apostol Pál mindenekelőtt megköszönte a támogatást és elárulta, hogy az egyházközség egy orgonát szeretne vásárolni, melyhez ez az összeg nagy mértékben hozzájárul. A hangszer 3.200.000 Ft-ba kerül, melyből 1.500.000 Ft-ot Pápa Város Önkormányzata finanszíroz, a többit pedig a hívek adományaiból és az egyházmegye hozzájárulásából gyűjtötték össze. Az ünnepélyes felszentelés nagyszombaton, azaz április 23-án lesz 18 órakor a templomban, amikor is Pitti Katalin fog koncertet adni.
- A Tapolcafői Református Egyházközség rendkívül aktív, sok rendezvényt szervező közössége városunknak. A templom felújításával kezdődött ez a folyamat 2001 körül. Az egyházközség két funkciót lát el, azt a spirituális szerepet, amelyet egy templomnak kell, valamint a közösség szervezésének, építésének szerepét, mellyel sok örömet szereznek a más vallású tapolcafőieknek is - mondta el dr. Áldozó Tamás.
Végül a református lelkész átadta az orgona felszentelési ünnepélyre a meghívót a polgármesternek, melyben egyúttal felkérte a rendezvény fővédnökségére is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!