Több településen áramkimaradást okozott a viharos erejű szél


2011-04-13 20:05:26  | cikk: Tóth Tamara  | 


Bakonyjákón, Németbányán és Farkasgyepűn valamint Pápán, több városrészen áramkimaradást okozott tegnap este a viharos erejű szél, amely elérte az 50 km/h sebességet is. Az áramszolgáltatás a három településen este 6 óra körül, Pápán este 8 órakor állt vissza - tudtuk meg Gaál Zoltántól, a Polgári Védelem pápai kirendeltségének vezetőjétől.
Pápa Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága egyik káreset helyszínéről a másikra vonult ki a tomboló szél miatt. Takácsi előtt egy fát az útra döntött a viharos erejű szél. Pápán a Török Bálint utcában egy ház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, onnan Marcaltő mellé ment a tűzoltóautó, ahol szintén egy fa okozott kárt, amikor egy nagyobb ág a magasfeszültségű kábelre dőlt.
- Nemesszalókon egy fa a telefonvezetékre dőlt és végül Pápán, az Öreghegyben egy tűzesethez vonultunk ki, egy melléképület égett - ismertette az elmúlt éjszaka káreseteit Csillag István, a Tűzoltási és Műszaki Mentési Osztály vezetője.

Képek:

nincsenek képek

Várható időjárás az ország területére csütörtök estig:
Éjszaka és holnap a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten némi napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet. Eső, zápor továbbra is várható, északkeleten zivatar is kialakulhat. A keleti területek kivételével erős, gyakran viharos lesz az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, de keleten, északkeleten a kevésbé felhős, szélvédett területeken gyenge fagyra is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 13 fok között valószínű.
Csütörtökön az északnyugati szelet - a Tiszántúlt leszámítva - többfelé kísérik viharos (60-70 km/h, helyenként ~75 km/h) széllökések. Főként napközben elszórtan kialakulhat
intenzív zápor, esetleg zivatar, amelyet helyenként jégdara (jégátmérő 0.5-1 cm körül) kísérhet. Egy-egy záporhoz (vagy zivatarhoz) 80 km/h fölötti széllökés társulhat. Csütörtök virradóra a kevésbé
felhős és szeles északkeleti tájakon több helyen valószínű talaj menti fagy.
(Forrás: www.met.hu)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!