Vers puzzle-lal és totóval emlékeztek meg a költészet napjáról a türrösök


2011-04-13 13:44:49  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Vers puzzle-lal és totóval emlékeztek meg a költészet napjáról a türrösök főképe
Rendhagyó módon vers puzzle-lal és költészet napi totóval emlékeztek meg a magyar költészet napjáról a Türr István Gimnázium és Kollégiumban ma délelőtt. A programot ezúttal a 9. G osztály tanulói szervezték. 
- Az osztályommal azt találtuk ki, hogy néhány költő versét szétvágjuk, borítékba rakjuk és a többi osztálynak össze kell raknia a verssorokat. Így tehát Dsida Jenőtől, Radnóti Miklóstól, József Attilától, a pápai kötődésű Rab Zsuzsától és Ősi Istvántól választottunk ki különféle költeményeket. A mai nagyszünetben kellett felolvasni a csapatok képviselőinek az általuk összeállított verseket, majd az osztályom eredeti formában is ismertette az adott műveket. Emellett egy kötészet napi totót is kiosztottunk az osztályoknak, melyben néhány, a magyar költészet napjához kapcsolódó kérdést tettünk fel, mint például: hol született Rab Zsuzsa, ki volt a Nyugat főszerkesztője vagy ki volt a képvers kitalálója? A totó eredményhirdetése a későbbiekben várható - hangsúlyozta dr. Hodásziné Pingitzer Andrea magyar-történelem szakos tanárnő, a 9. G osztályfőnöke.
A megemlékezésről a 9. G osztály néhány operatőri munka iránt érdeklődő diákja videófelvételt is készített.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!