Gépszemle a Közút-nál


2009-11-03 14:45:38  | cikk:  | 


Délután egy órakor kezdődött a Magyar Közút Nrt. Északi-Dunántúli Regionális Igazgatósága pápai üzemmérnökségén az a tájékoztató, amiben a szervezet számot adott a téli időjárásra való felkészültségéről. Sümegi Péter főmérnök előadása után a meghívottak megtekintették a pápai üzemmérnökség hóeltakarításra, téli útkezelésre előkészített gépparkját. Az üzemmérnökség illetékességi területébe 363 kilométernyi közúthálózat tartozik, szükség esetén a pápaiak a szomszédos, nagyobb területekért felelős üzemmérnökségeket is kisegítik, így gyakorlatilag a 83-as út Tét és Városlőd közötti teljes is szakasza pápai területnek számít.

Sümegi Péter elmondta, hogy a magyar KRESZ szabályait célszerű volna összhangba hozni a szomszédos államok (Ausztria, Szlovákia és Szlovénia) közlekedési előírásaival; ezekben az országokban a gépjárművek (ideértve a kamionokat is!) kötelező téli felszerelése a téligumi és a hólánc is. Ugyanakkor a magyar utakon jelentős torlódásokat, a közútkezelőknek, a katasztrófavédelemnek pedig komoly feladatot okoznak a nyárigumival felszerelt, a síkos utakon elakadó teherautók, kamionok.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!