Városnéző túra az Egészségügyi Napokon


2011-04-12 18:00:29  | cikk: mo  | 


Városnéző túra az Egészségügyi Napokon főképe
Bár az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programoknak, ez cseppet sem érdekelte a Látássérültek Klubja tagjait, akik a Jókai Mór Művelődési Központ által szervezett Egészségügyi Napok keretében városnézésre invitálták az érdeklődőket és természetesen sorstársaikat. A csoportnak idegenvezetője is akadt, Borbély Lajos művésztanár személyében, akihez különösen közel állt a felkérés, hiszen művészettörténeti szempontból igencsak sokatmondó városunk Fő tere és annak építészete.
A városnéző túra a Várkastélytól indult, s persze parkjában nem mehetett el a csoport szó nélkül a két pápai diák, Petőfi és Jókai emlékhelye mellett. A klub tagjai – ahogy Borbély Lajos fogalmazott – a belváros két ékszerdobozának megtekintésével folytatták útjukat: ez nem más, mint a Fellner udvar és a Somogyi Galéria udvara. A városnéző séta résztvevői a Nagytemplom teljes szépségében és méretében gyönyörködhettek, hiszen a Fő tér rekonstrukciós munkálatai miatt a hatalmas méretű fákat kivágták, így a templom ma már teljes egészében elénk tárul. Borbély Lajos a belvárosi séta közben beszámolt Esterházy Károly a város építészetében betöltött szerepéről, majd részleteket osztott meg a jelenlévőkkel a Nagytemplom történetével kapcsolatban is. A városnézés a Zsinagóga megtekintésével ért véget, hiszen a Látássérültek Klubja több tagja még sosem látta belülről a monumentális épületet.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!