Újabb történelmi foglalkozások a Hagyományok Hegyén


2011-04-12 17:20:11  | cikk: mo  | 


Újabb történelmi foglalkozások a Hagyományok Hegyén főképe
A JMK Tudás-Szín-Tér pályázatának köszönhetően sok általános iskolás korú diák részesülhetett már a rendhagyó történelem órák nyújtotta élményben. Tavaly ugyanis a művelődési központ és a foglalkozásokat szervező Hagyományok Hegye Egyesület a pályázatban meghatározott 20 bemutatóból álló sorozatot teljesítette, melynek keretében szinte minden pápai általános iskola képviseltethette magát a történelmi foglalkozásokon. A programsorozat sikerére tekintettel a Jókai Mór Művelődési Központ újabb 10 alkalmat biztosít, ezúttal a kistérségi általános iskolák számára. Baloghné Uracs Marianna, a program szakmai koordinátora úgy fogalmazott, szerették volna megadni a lehetőséget a vidéki iskolások számára is, hogy ők is részt vehessenek e remek foglalkozáson. Így alakult ki az a koncepció, melynek nyomán e hét végéig délelőtt és délután is gyermekcsoportok töltik meg a Hagyományok Hegye domboldalait.

Ma a pápakovácsi általános iskola diákjai ismerkedhettek meg honfoglaló eleink viseletével, fegyverzetével, sőt fel is próbálhatták a harceszközöket. Az időjárás ma nem kedvezett a szabadtéri foglalkozásnak, de amennyiben nem esik az eső, a gyerekek akár el is sajátíthatják őseink harcmodorának alaplépéseit, íjászkodhatnak és vívhatnak is a foglalkozásvezetők, vagyis a Hagyományok Hegye Egyesület tagjainak felügyelete mellett.

A történelmi bemutatók a héten még folytatódnak, hiszen a JMK Tudás-Szín-Tér projektje április 30-ával véget ér. A szervezőknek addig minden programot le kell bonyolítaniuk – tudtuk meg Baloghné Uracs Mariannától.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!