Nyílt nap a Ballában


2011-04-12 11:53:55  | cikk: mo  | 


Nyílt nap a Ballában főképe
Nyílt napra várta az érdeklődő szülőket és óvodapedagógusokat a Balla Róbert Téri Általános Iskola. A minden év tavaszán és őszén megrendezett, nyílt óralátogatások keretében a résztvevők bepillantást nyerhetnek az intézményben folyó munkába, megismerhetik a tanórák menetét és a pedagógusok által alkalmazott módszereket. 

A Balla Róbert Téri Általános Iskolába 169 diák jár. A pedagógusok 19 csoportban tanítanak, ezek közül egyben autizmussal együtt élők vesznek részt, négy csoportban középsúlyos értelmi sérültekkel foglalkoznak, a többibe pedig tanulásban akadályozott diákok járnak. Csutiné Papp Orsolya igazgató elmondta, az utóbbi években bővítették profiljukat, ma már értelmi sérült és hallássérült valamint értelmi sérült és mozgássérült gyerekeket is befogadnak. Az igazgatónő hozzátette, a későbbiekben tervezik a beszédsérült gyerekek oktatását is, hiszen az iskola kitűnő logopédusokkal rendelkezik. 

Az iskolába jelentkező gyerekek száma évről-évre csökken – tudtuk meg Csutiné Papp Orsolyától.  Ezért is fontos, hogy az érdeklődők nyílt nap keretében tapasztalják meg, sokszor nem könnyű és nagyon komoly gyógypedagógiai munka folyik az intézményben. Az igazgató hozzátette azt is, nyílt napjaik eredményesek, mivel az előzetes tájékozódás után sokkal szívesebben hozzák a szülők gyermekeiket az iskolába, hiszen tudják, kitűnő szakemberek foglalkoznak velük. 

A Balla Róbert Téri Általános Iskola nyílt napja keretében a szakmai alapozó ismeretek tanórai foglalkozásába is bepillantást nyerhettek az érdeklődők. Az intézmény tavaly - holland testvériskolájuk adománya segítségével - egy üvegházat vásárolt, melybe a tanulók palántákat ültettek. A növényeket lelkiismeretesen gondozzák, majd a téli időszakban különféle ételeket főznek a megtermelt zöldségekből.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!