Költészet napi műsor a Petőfi Sándor Gimnáziumban


2011-04-11 20:55:43  | cikk:  | 


Költészet napi műsor a Petőfi Sándor Gimnáziumban főképe
„ Te ne törődj mással, csak a hanggal, melyet az angyal kiált feléd, mikor munkádra biztat.” ( Márai Sándor)

Április 11-én verses irodalmi összeállítással tisztelegtünk József Attila születésnapja és a költészet napja alkalmából. Iskolánk diákjai Petőfitől, József Attilától és Márai Sándortól idéztek gondolatokat, szavaltak, megzenésített verseket énekeltek. Ezen a napon az iskolai könyvtárba memoriter elmondásával belépő tanulók ajándékban részesültek. Ugyancsak az ünnephez kapcsolódóan április 13-án a Pápai Pedagógus Művelődési Házban adják elő diákjaink azt a darabot, amely Madách Az ember tragédiája londoni színét jelenítette meg a veszprémi Petőfi Színházban, s amely különdíjra érdemesült. „Szerelmen innen és túl” címmel színdarabot állított össze Jabronka Richárd, végzős diákunk Tóth Krisztina kortárs költőnő verseit felhasználva, amely az Országos Diákszínjátszó Találkozón bronzminősítést kapott, Papp Diána és Velti Máté 12.H osztályos szereplők pedig a szakmai zsűri színészi különdíját söpörték be.
Az ünnepi műsorban és a színdarabokban közreműködtek az említetteken kívül: Mits Júlia, Szalai Kata, Horváth Anna, Meizer Bence,Takács Borbála, Farkas Dániel, Harkai Fanni, Kömöcsi Fruzsina, Simon Brigitta, Tasnády Zsuzsa.
2011. ápr. 11-én

Kerpel Péterné
munkaközösség-vezető

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!