Költészet napi vers-és prózamondó verseny a Mezőben


2011-04-11 20:34:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Költészet napi vers-és prózamondó verseny a Mezőben főképe
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézményében (volt Mező) hagyomány, hogy a magyar költészet napján vers-és prózamondó versenyt hirdetnek a diákok között. A megmérettetésre bárki jelentkezhetett egy szabadon választott vers, próza vagy prózarészlet elmondásával, így tehát a négytagú zsűri hallhatott Vargha Gyulától, Petőfi Sándortól, Vörösmarty Mihálytól, Lackfi Jánostól és természetesen József Attilától is néhány verset a nyolc bátor versenyzőtől.
- Lackfi János: Skoda-dal című versét hoztam el a mai alakalomra. 9. osztályos tanuló vagyok, tavaly a Weöres Sándor Általános Iskolában is indultam egy hasonló versmondó versenyen. Nagyon szeretem a magyar irodalmat, gyakran írok verseket, történeteket is, valamint az iskola irodalmi színpadának is tagja vagyok - mondta el Amberger Dániel 9. G osztályos diák.

Eredmények:

1. helyezett   Amberger Dániel 9.G osztály
Lackfi János: Skoda-dal
 
2. helyezett   Tamás Gergely Ambrus 13.PC osztály
József Attila: Nagy ajándékok tora
 
3. helyezett   Berki Tünde 13. PC osztály
József Attila: Amióta megláttalak

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!