Megyei Kollégiumi Szavalóverseny a költészet napja alkalmából


2011-04-11 20:31:29  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Megyei Kollégiumi Szavalóverseny a költészet napja alkalmából főképe
A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük. A mai napon irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal, képzőművészeti kiállításokkal és versmondó versenyekkel tisztelgünk a magyar líra előtt.
A szép hagyománytól idén sem tért el a Türr István Gimnázium és Kollégium, amely tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Megyei Kollégiumi Szavalóversenyt a költészet napja alkalmából. Kilenc megyei kollégium diákjai mérték össze ma tudásukat a versmondás terén.
- Ebben az évben nagyon sok költőnknek, írónknak van évfordulója, így a jelentkező kollégisták a szabadon választott kategóriában például Nemes Nagy Ágnest, Tóth Árpádot, Babits Mihályt vagy Kosztolányi Dezsőt is választhatták. Minden versenyzőnek két verset kell elmondania - mondta Rostáné Nagy Rózsa kollégiumvezető.
Balatonalmádiból, Zircről és Zánkáról jöttek kollégisták a versenyre, valamint a megyeszékhelyről, Veszprémből három középiskola kollégiumának diákjai érkeztek a nagy hagyománynak örvendő megmérettetésre. Városunkat a Türr István Gimnázium és Kollégium, az Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégium valamint a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának tanulói képviselték.
- Ez egy megemlékezés a versről, mert azt gondolom, hogy nagyon kevesen vesznek verseskötetet a kezükbe manapság. Másrészt pedig egy találkozási lehetőséget is ad ez a mai nap a diákok számára - mondta a kollégiumvezető.
A versmondókat háromtagú zsűri értékelte, amelynek elnöke Gosztola István versmondó volt, tagjai pedig Horváthné Árvai Mária drámapedagógus és Bognár József nyugalmazott iskolaigazgató.
Az első három helyezett könyvutalványt, illetve minden résztvevő kékfestő könyvjelzőt, emléklapot és oklevelet kapott a verseny végén.

A 17.megyei kollégiumi szavalóvertseny eredménye:
 l. Kardos Tamás  Zirc
ll.Kovács Alexandra Veszprém
lll.Kenyeres Lilla Veszprém


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!