Mosolyvarázs


2011-04-11 14:20:47  | cikk:  | 


Mosolyvarázs főképe
2011. április 07-én tartotta alakuló foglalkozását a családépítést is célzó Mosolyvarázs Klub Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Gondozási Központ Családsegítő Szolgáltatás szervezésében. A most indult klub két havonta szervez programokat gyermeket nevelő, gyermeket váró szülők és családok részére. Alapvető cél a szülők családi életre való felkészítése, társas kapcsolataik bővítése, közösségi, közéleti részvételük fejlesztése, a családok szabadidő-eltöltési lehetőségeinek bővítése.
Az első foglalkozás helyszíne az Egyesített Szociális Intézmény Társalgója volt. Az alakuló foglalkozáson résztvevő családok megismerkedtek egymással, elmondták elképzeléseiket, gondolataikat és ötleteiket a következő foglalkozásokkal kapcsolatban. Miközben a felnőttek  ismerkedtek a gyermekek számára tavaszváró kézműves foglalkozást tartottak a szervezők, így a felnőttek és gyermekeik is hasznosan tölthették szabadidejüket. A klubban érvényesül az önsegítő funkció  amely a találkozások alkalmával a közösséghez való tartozás élményét is nyújtja tagjainak. A  szervezők  a klub arculatát a tagokkal közösen formálják.
A következő foglalkozáson  a gyermekkori betegségek, a védőoltások szerepe a gyermekek életében kérdéskörök kerülnek átbeszélésre. Az idei év programjai közt szerepel közös bográcsozás, különféle szabadtéri programok, kirándulás, kézműves foglalkozás. A szervezők a témákhoz igény szerint vendégeket hívnak, akik bemutatják a családos fiatalokat érintő és érdeklődő szolgáltatásokat.
A klub nyitott , így bárki csatlakozhat a programokhoz. A foglalkozások ideje alatt a gyermekek felügyeletét a szervezők biztosítják, hogy mindenki kikapcsolódhasson, feltöltődhessen és  a tagok tanulhassanak  egymástól.
A Családsegítő Szolgáltatás a következő foglalkozásokra is szeretettel várja a már meglévő és az új tagokat.A programok a résztvevők számára ingyenesen hozzáférhetőek. További információkért hívja a Családsegítő Szolgáltatás munkatársait az alábbi telefonszámokon 89/318-046, 06-30-522-7427.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!