Húsvéti projekt indult a Munkácsyban


2011-04-11 09:43:27  | cikk: mo  | 


Húsvéti projekt indult a Munkácsyban főképe
Még csak most zárult le a nyolcadikosok számára szervezett háromhetes természetvédelmi projekt, a Munkácsy Mihály Általános Iskola már újabb programsorozatba kezdett – ugyancsak – a TÁMOP keretében. Ezúttal a második osztályosok vesznek részt egy húsvéti projektben, melynek mai nyitóprogramján a tavaszi ünnep vallási háttere került előtérbe. Szíjártó László atya a keresztény vallás egyik legnagyobb ünnepéhez, a húsvéthoz kapcsolódó néphagyományokról beszélt és a gyerekekkel közösen dolgozta fel a keresztrefeszítés, feltámadás és a megváltás történetét. A projekt folytatásában a délelőtti tanórákon sok minden szóba kerül, ami a húsvéttal kapcsolatos: a gyerekek beszélgetnek a tavaszi ünnepkör fontosságáról, a hagyományőrzés jelentőségéről és a húsvét gazdag szokásvilágáról.
A programok délután is folytatódnak, hiszen a projekt keretében számos foglalkozás, kézműves játszóház és játékos vetélkedő várja a diákokat, melyek során locsolóverseket, húsvéti dalokat tanulnak, nyusziugró versenyen vehetnek részt, megtanulhatják a viaszos tojásfestést Bakó Ildikó népi iparművész segítségével és még számos, izgalmas tevékenység részesei lehetnek a programsorozat zárásáig, péntekig. Érsekné Kovács Ildikó, a 2.N osztályfőnöke kihangsúlyozta, egy ilyen projekt kitűnő módszertani eszköz arra, hogy a gyerekek játszva, rengeteg ismerettel gazdagodjanak. 
A projekt felelősétől megtudtuk azt is, az egyhetes, tavaszi témahét pénteken, a diákok által készített kézműves tárgyak bemutatásával valamint sonkából, kalácsból és tojásból álló szeretetvendégséggel zárul, április 15-én.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!