Liszt-, Beethoven-és Schubert-dalest


2011-04-10 17:42:15  | cikk: Babos Petra  | 


Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját ünnepeljük 2011-ben. E jubileumi dátum adott alkalmat Eisenbeck Ágotának, Németh-Vékes Erzsébetnek és Vizer Dávidnak, hogy a Pedagógus Művelődési Házba egy hangversenyt szervezzenek tiszteletére miközben Beethoven és Schubert darabokkal is színesítsék előadásukat. 
- 2010 októberében indítottunk el egy koncertsorozatot, melyen tanítványaimmal mutatkozunk be. A mostani dalesten Liszt Ferencre, Beethovenre és Schubertre emlékezünk Vizer Dáviddal és Németh-Vékes Erzsébet zongoratanárnővel. Dávid 2 éve a tanítványom, aki jelenleg a Türr István Gimnázium 12. osztályos tanulója. Úgy gondoltam, hogy érdemes őt bemutatnom a közönségnek, hiszen gyönyörű hangja van, muzikális és nemes hanganyag. Hogy miért Liszt-, Beethoven-és Schubert-est ez? Mivel Liszt Ferenc gyermekkorában, az akkor élő zeneszerzők közül leginkább Beethovent és Schubertet tisztelte - hangsúlyozta a magánének szakos tanárnő.
A színvonalas koncert során Eisenbeck Ágota Liszt Ferenc és Beethoven dalokat, míg a kiváló hangú Vizer Dávid Schubert és néhány Beethoven művel kápráztatta el a hallgatóságot.
A következő dalest május 6-án 19 órakor lesz, amikor Németh-Vékes Erzsébet és Szabó Tamás egy hegedű-zongora koncertre invitálja a zenebarát közönséget.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!