Zeneovi a Huszár Lakótelepi Óvodában


2011-04-07 16:50:52  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Zeneovi a Huszár Lakótelepi Óvodában főképe
A Huszár Lakótelepi Óvoda zeneovisainak rövid bemutatójára invitálták a Városi Óvodák tagóvodáinak néhány pedagógusát ma délelőtt.
- A mai foglalkozáson az ének-zenei munkaközösségi csoportoknak egy bemutatót tartunk, hogy egymás munkáját segítsük ezzel. Óvodánkban sok jó hangú óvónő van, ezért indítottuk el a zeneovi foglalkozásokat. A foglalkozásokra bárki jelentkezhetett az oviból, aki szeret énekelni vagy szeretne megismerkedni a hangszerekkel. A gyerekek különböző képességekkel kerülnek ebbe a csoportba. 1 évig foglalkozom velük, mellyel célom, hogy a lehető legtöbbet fejlődjenek zeneileg. Úgy gondolom, hogy ez egy jó lehetőség az értelmi, ritmusérzék- és a zenei improvizáció fejlesztésre, valamint jó hatással van a társas kapcsolatok alakulására, mivel egymásra is sokat kell figyelniük. A kicsik 20-25 hangszerrel ismerkednek meg az órák során, megtanulják a nevüket, és végül megszólaltatják őket - hangsúlyozta Lőrinczné Kovács Éva óvónő.
Az alkalom során lovacskás, zsipp-zsupp, főzőcske- és méhecskés játékot mutattak be az ovisok.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!