„A ló hátán van a földi mennyország” - Lovasmajális Pápán


2011-04-07 14:31:15  | cikk: Haraszti Gábor  | 


„A ló hátán van a földi mennyország” - Lovasmajális Pápán főképe
Május 6-8. között a Pápai Lovasiskolában hagyományteremtő céllal először rendezik meg a Lovasmajálist. A részletekről ma kora délután dr. Áldozó Tamás polgármester és Varga Sándor, a Pápai Lovas Club elnöke tartott sajtótájékoztatót, ahol az önkormányzat és a lovasklub közötti együttműködési megállapodást is aláírták. A szervezők rendkívül színes és gazdag programokat állítottak össze: a pénteki nap az óvodásoké és az iskolásoké, a gyerekeknek lehetőségük lesz sétakocsikázni, állatokat simogatni illetve a legbátrabbak lovagolhatnak is. Szombaton 10 órától indulnak a díjugrató versenyek, majd lovas ügyességi bemutatókat, fogatbemutatókat tekinthetnek meg a kilátogatók. 21 órától többek között éjszakai lovas show,  Pintér Tibor és a Komáromi Lovas Színház bemutatója látható, a napot lovas magasugratás zárja. Vasárnap ismét díjugratással indul a nap, majd lovasagarász-, lovassolymász bemutató következik, a zárókoncerten fellép a Pacsirták Duó együttes.
- A kormány új nemzetstratégiai programmal állt elő, melynek lényege az új nemzeti lovasprogram megerősítése, a lovassport lakosság körében történő kiszélesítése, népszerűsítése -  fogalmazott Varga Sándor. A háromnapos programsorozattal célunk, hogy az iskolákat, óvodákat megszólításuk, valamint a felnőtt lakosságot szórakoztassuk. Bízunk benne, hogy a kísérőrendezvények is nagy érdeklődésre tartanak majd számot, malacfogó verseny, pónilovaglás, szalmabála-hajító verseny szerepel a programban.
Dr. Áldozó Tamás elmondta, az önkormányzat 1,5 millió forinttal támogatja a rendezvényt, mivel úgy ítélték meg, hogy a program képvisel olyan értéket, ami támogatásra igényt tarthat illetve a lovasklub által igényelt összeg  világos és átlátható.- Bízunk benne, hogy Pápáról és a környező településekről is sokan látogatnak ki a Lovasmajálisra. Azt tapasztaltuk, hogy minden olyan rendezvény, ahol lovasok, lovak mutatkoznak be, ahol a nézők testközelből figyelhetik ló és lovas produkcióját, mindig nagy érdeklődésre tart számot, jó példa erre a Pápai Történelmi Játékok rendezvénye. A város által folyósított támogatás azt jelenti, hogy a felnőttek igen kedvezményes áron, 500 forintért léphetnek be a rendezvényre, a gyerekeknek pedig a belépés ingyenes.
 A részletes program elérhető a www.lovasmajalis.hu oldalon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!