A fogápolásról beszélgettek


2011-04-07 13:27:24  | cikk: mo  | 


A fogápolásról beszélgettek  főképe
Az Egészségügyi Napok 2011. keretében Fogápolás témában hirdetett rajzpályázatot a Jókai Mór Művelődési Központ és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, vagyis a korábbi ANTSZ az óvodások számára. Az ünnepélyes díjátadó keretében az ovisok beszámolhattak fogápolási szokásaikról. A gyerekekkel Schrek Mónika, az ANTSZ munkatársa beszélgetett. Közösen felidézték a helyes fogmosás szabályait, és elhangzott az is, hogy milyen következményekkel járhat a fogápolás hiánya. 
A foglalkozáson részt vett Böröczky Zoltán fogorvos, aki perceken belül rendelővé alakította a JMK emeleti előadótermét. A szakorvos minden jelenlévő gyermek fogait megtekintette, és jó tanácsokkal szolgált azoknak, akiknél esetleg hiányosságokat vélt felfedezni. 
A rajzpályázatra több mint 60 alkotás érkezett 7 óvodából. Szabadkai Verita, a program felelős művelődésszervezője elmondta, idén már nemcsak a pápai intézmények csatlakoztak a pályázati felhíváshoz, hanem két kistérségi óvoda is, Nagygyimótról és Kemeneshőgyészről. Szabadkai Verita hozzátette, a beadott rajzokon minden megjelent, ami a fogápolással kapcsolatos: jó és rossz szokások egyaránt. A beérkezett alkotásokat háromtagú zsűri bírálta. A helyezetteket a Jókai Mór Művelődési Központ festékkészlettel, fogkefével és egy csomag színes ceruzával jutalmazta. 

A rajzpályázat eredményei:

I.helyezett: Csatári Zsófia
II.helyezett: Hauber Henrik
III.helyezett: Kovács Virág, Schmidt Dzsenifer

Kiemelkedő munkájukért elismerésben részesültek:
Dékány Bálint, Érsek Alexandra, Ruip Brigitta

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!