Ráérsz? - Számos lehetőség az önkéntességre


2011-04-06 17:46:28  | cikk: mo  | 


Ráérsz? - Számos lehetőség az önkéntességre  főképe
A Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete szervezésében újabb ifjúsági kerekasztalon tanácskoztak azon szervezetek és intézmények képviselői, akik az előző, márciusi egyeztetésen jelezték szándékukat önkéntesek fogadására. Az együttműködő partnerek korábban összegyűjtötték azokat a tevékenységi köröket, feladatokat, melyek elvégzésére szívesen alkalmaznának önkéntes diákokat. Így a történelmi egyházak részéről felmerült például a nyitott templomok ötletének megvalósítása, melynek keretében a turisztikai szezonban egy-egy diák nyújtana információt az adott templomban a turistáknak. Önkéntesek jelentkezését várja a Barátság Klub is, melynek képviselői a sérült gyermekek mellé keresnek beszélgetőpartnereket. Ezen kívül számos civil szervezet foglalkoztatna önkéntes diákokat egy-egy nagyobb rendezvényük megszervezése, lebonyolítása kapcsán.
Csak néhány a rengeteg ötlet és feladat közül, melyet a kerekasztal-beszélgetésen résztvevő intézmények képviselői megfogalmaztak. A mai tanácskozás célja az volt, hogy mindezt megismertessék a középiskolák képviselőivel, a diákönkormányzatok vezetőivel, hiszen milyen egyéb csatornákon jutna el az információ a célcsoporthoz, tehát a 14-18 éves korosztályhoz, ha nem a középiskolák képviselői által.
A mai megbeszélésen szóba került az ifjúsági ház megvalósításának gondolata is. A Civilszerviz egyesület tagjai szerint hiánypótló intézmény lenne a közel 6000 fős diáksággal rendelkező Pápa városában a civil ház vagy ifjúsági ház. Éppen ezért vetették fel a megjelenteknek a témát: hogyan, miként lehetne működtetni, megtölteni élettel a szóban forgó intézményt? Fontos, hogy e témával kapcsolatban az érintettek, tehát a diákok is kifejtsék gondolataikat – fogalmazott Palkovicsné Vass Ibolya ifjúsági asszisztens.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!