Jobbik: Vissza kell szerezni a magyar élelmiszertermelés feletti önrendelkezési jogot


2011-04-06 13:48:08  | cikk: mo  | 


Jobbik: Vissza kell szerezni a magyar élelmiszertermelés feletti önrendelkezési jogot  főképe
Az élelmiszer megtermeléséhez való jog, annak árusításához és annak vásárlásához való jog – így határozta meg Orbán Imre, a Jobbik helyi elnöke az élelmiszer-önrendelkezés fogalmát ma délelőtti sajtótájékoztatóján, melyet szerveztük az egyik multinacionális áruházlánc közelében tartott. Az élelmiszer-önrendelkezés lényege, hogy a magyar termelőtől a magyar piacra kerülő árut a magyar ember vásárolja meg. A probléma az, hogy mindennek Magyarországon és így a pápai térségben egyetlen szegmense sincs biztosítva – jelentette ki a radikális párt helyi képviselője. 
- Azért nincs biztosítva, mert a vidéken élő emberek nem foglalkoznak élelmiszertermeléssel, illetve vágóállat tenyésztéssel, ezáltal az élelmiszeripari termékgyártócégek nem is tudnak mit felvásárolni. Ezért azt veszik az emberek, amit kapnak – fogalmazott Orbán Imre.
A Jobbik ezért hívja fel a figyelmet a magyar termékek vásárlására. Véleményük szerint az elszegényedéssel magyarázható, hogy a lakosság 95 százaléka a multinacionális áruházláncok valamelyikében vásárol. 
- Adott bevásárló központban olcsón meg lehet vásárolni az élelmiszert, de mellé megvásároljuk a betegségeket is, mert ezek a termékek rengeteg adalékanyagot és még ki tudja miféle mérgeket tartalmaznak – véli a politikus. 
Orbán Imre azt hangsúlyozta, a magyar kormány elsőrendű feladata kell, hogy legyen az, hogy a magyar élelmiszertermelés feletti önrendelkezési jogot visszaszerezze. A Jobbik arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy kerülje el a multinacionális áruházláncokat, és amennyiben megteheti, keresse meg azokat a kisebb üzleteket, ahol magyar élelmiszeripari termékeket lehet vásárolni – fogalmazott Orbán Imre. 

Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón arról számolt be, ígéretükhöz híven a mai nappal kezdődően fórumokat szerveznek Veszprém megye 3. számú választókerületében. A közeljövőben Erőss Bulcsú és Orbán Imre, mint a megyei közgyűlés jobbikos képviselője Bakonytamási, Bakonyszentiván, Lovászpatona és Pápateszér településekre látogatnak. Erőss szerint az érdeklődés középpontjában olyan témák állnak majd, mint például az egykulcsos személyi jövedelemadó miatti jövedelemkiesés, a munkanélküliség vagy a vidéken élő, mezőgazdasággal foglalkozó emberek jövője kapcsán felmerült kérdések.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!