Javában zajlik a próbaüzem a hulladékátrakó-és válogató telepen


2011-04-05 19:55:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Javában zajlik a próbaüzem a hulladékátrakó-és válogató telepen főképe
Dr. Áldozó Tamás polgármester és Kovács Attila, a Közszolg Kft. ügyvezetője ma délelőtt kilátogatott a Szabó Dezső utcai hulladékátrakó-és válogató telepre, ahol megtekintették a különböző folyamatokat, a préselést és a műanyag-valamint a papírválogatót. A Szabó Dezső utcai átrakó és válogató állomáson próbaüzem keretében jelenleg a gépek beállítása, a szelektív hulladékgyűjtők próbája és a kezelőszemélyzet betanítása folyik május 1-ig. Eddig a városban és vonzáskörzetében a hulladékot Ajkára szállították, majd május 1-től Királyszentistvánra, az Észak-Balatoni Hulladékkezelési Központba viszik.
- Május 1-jével kell kezdenie a királyszentistváni üzemnek. Az áprilisi testületi ülésen a szemétszállítással kapcsolatban kisebb rendelet-módosításokat fogunk elvégezni, a májusi ülésen fogjuk majd átdolgozni a hulladékkezeléssel kapcsolatos rendeleteket a díjak emelésével kapcsolatban, illetve díjkötelessé tesszük majd azokat a területeket is, ahol idáig nem kellett díjat fizetni (Öreghegy, Törzsökhegy). Ez a rendszer akkor fog csak igazán jól működni, ha sok más szabályt és magatartásformát is megváltoztatunk. Itt a lomizásra, a közterület tisztántartására gondolok. Remélem ez lesz az első határozott lépés a tisztább város irányába - hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás.
- A válogatócsarnokban jelenleg 9 fős a személyzet. 7 embert a munkaügyi központ és az önkormányzat közreműködésével vettünk fel. A mérlegházban csökkent munkaképességű dolgozót alkalmazunk, akinek a szakirányú képzettsége is megvan - tette hozzá Kovács Attila.
Végül elmondta, hogy a vegyesen gyűjtött és az átrakó állomáson zárt konténerekbe átrakott hulladék Királyszentistvánra való átszállítására két darab új konténerszállító járművet vettek. Az átvett gépkocsikat a cég saját sofőrjei fogják vezetni.
- Amint minden engedélyt elfogadnak, elkezdjük a szelektív gyűjtőedények kihelyezését a már a tavalyi évben elkészült 35 darab gyűjtőszigetre. Bízunk abban, hogy sokan igénybe veszik majd és külön helyezik el a papírt, a műanyagot és az üveget. Kérjük a lakosságot, hogy egyéb hulladékot ne tegyenek a tartályokba - tette hozzá a Közszolg Kft. ügyvezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!