Ezúttal Zalaegerszeg volt a célpont


2009-08-13 12:40:46  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Ezúttal Zalaegerszeg volt a célpont főképe

A zalaegerszegi kórházba szállított egy korábban sikeresen újraélesztett  beteget délelőtt a Sármellékről érkezett mentőhelikopter. Mint Kürti Józseftől, a Mentőállomás vezetőjétől megtudtuk, a légi betegszállítás korántsem ritka: idén eddig körülbelül harminc alkalommal szállt le Pápán a jól megkülönböztethető, sárga helikopter.

A betegszállítás sem egyirányú; például a közelmúltban is előfordult az, hogy környékbeli kistelepülésről helikopter szállította Pápára a szívinfarktusos beteget. Balesetkor vagy más sürgős esetben egyébként mind a Balatonfüreden, mind a Sármelléken telepített helikopterre számíthatnak a környékbeliek; mindkét gép készenlétben áll olyan esetekben, amikor a hagyományos, mentőautós ellátás veszélyeztetné a beteg életét.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!