Támogatási megállapodás Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete között


2011-04-05 17:05:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Támogatási megállapodás Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete között főképe
Ma délelőtt a Városházán dr. Áldozó Tamás polgármester és Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke támogatási megállapodást írtak alá, mely szerint az önkormányzat 600.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti az egyesületet az idei évben.
- A város anyagi lehetőségei erre az évre más mozgásteret engedélyeznek. Viszont van néhány olyan célcsoport, akik a megszokott mértékű támogatást továbbra is megkaphatják. Ezek között szerepelnek a nyugdíjasok - hangsúlyozta a polgármester.
A támogatási összeget az egyesület által a nyugdíjasok részére szervezett programok megvalósításához, a rászorultak részére a közlekedés és az egészségmegóvás, gyógyítás területén történő segítségnyújtáshoz, valamint a nehezebb élethelyzetbe kerülő tagjaik számára természetbeni juttatások biztosításához nyújtja Pápa Város Önkormányzata.
A szerződés szerint a támogatott vállalja, hogy a fel nem használt összeget a támogató részére a támogatást követő év január 15. napjáig visszafizeti, valamint írásbeli beszámolót készít az önkormányzat felé, csatolva az elszámoláshoz szükséges összes felhasználást igazoló dokumentumok másolatát.
Végül az elnök megköszönte a támogatást, majd elmondta:
- Két éve vagyok a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke. Az egyesület jelenleg közel 500 fővel működik. A széles körű igényeket igyekszünk megfelelően kezelni, megoldani. De mindezt nem tudnánk megtenni, ha Pápa Város Önkormányzata nem támogatna minket ezzel az összeggel. Nemcsak ez a pénz jelent számunkra segítséget, hanem olyan támogatások is, mint például a helyiségünk ingyenes bérbevétele, a nőnapi virágok és egyéb apró figyelmességek. Ezek a gesztusok csak akkor tudnak működni, ha tudunk együtt dolgozni - tette hozzá Baán Éva.
Az ünnepélyes támogatási megállapodás aláírási ceremóniáján jelen volt még Bolla Miklósné gazdasági felelős és Badics Gézáné, az egyesület titkára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!