Német nyelvtanulásra ösztönzik a fiatalokat - hangulatos vetélkedő a Tarczyban


2011-04-05 15:00:55  | cikk: mo  | 


Német nyelvtanulásra ösztönzik a fiatalokat - hangulatos vetélkedő a Tarczyban főképe
Ezekben a percekben is tart az a játékos, német verseny, melyet 5. és 6. osztályos tanulóinak szervezett a Tarczy Lajos Általános Iskola. Bánhidiné Csapó Ágnes és Tóthné Bogdán Zita német szakos pedagógusoktól, a verseny szervezőitől megtudtuk, a diákok nyelvválasztását tekintve sajnos tapasztalható a német nyelv népszerűségének csökkenése. Éppen ezért fontos, hogy a gyerekeket játékos, kreatív feladatokkal, vetélkedőkkel, versenyekkel motiváljuk – fogalmazott Bánhidiné Csapó Ágnes.
A kezdeményezés újdonság az iskolában, ez az első játékos, német verseny az intézményben. A megmérettetésre 15 fő jelentkezett. A feladatokat nem egyénileg, hanem csoportosan, azaz 3-3 fős csapatokban oldják meg. A verseny játékos, rendhagyó jellege abban áll, hogy a résztvevők nem egyszerűen grammatikai feladatlapokat kapnak, hanem a nyelvtani feladatok mellett, kreatív vagy éppen logikai kérdéseket, gyakorlatokat is meg kell válaszolniuk, el kell végezniük. A feladatsorban szerepel rejtvény, képleírás, hallás utáni szöveges feladatok és a verseny végén egy produkciót kell bemutatniuk a fiataloknak, melyhez az instrukciókat természetesen német nyelven kapják meg. A vetélkedőn valamennyi feladat a téli ünnepkörökhöz kapcsolódik, így ebből a témából minden résztvevő felkészülhetett, sőt egy verset is választottak az egyes csapatok az évszakhoz kapcsolódóan.
A megmérettetésen nemcsak a nyelvi tagozatos diákok vesznek részt, hanem olyan tanulók is, akik informatikai tagozatra járnak. Az intézményben a német tagozatosok heti öt, míg az egyéb tagozatokon tanulók heti három órában tanulják a német nyelvet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!