Szemétgyűjtési akció a tiszta Borsosgyőrért


2011-04-02 10:42:49  | cikk: mo  | 


Szemétgyűjtési akció a tiszta Borsosgyőrért főképe
Szemétgyűjtési akcióba kezdett a Szeméttelep Baráti Kör Egyesület ma délelőtt Borsosgyőrön. A civil szervezet lassan tíz éve tevékenykedik annak érdekében, hogy a települést szebbé, tisztábbá tegye. A 2002-ben alakult egyesület évente két alkalommal szervez hasonló szemétszedési akciókat a településen és a szomszédos Kéttornyúlakon.
Az egyesület tagjaiból, családtagokból, gyermekekből és a falu lakóiból álló csapat szemetes zsákokkal indult útnak, megtisztították a sporttelep környékét, a főútvonal melletti árkokat valamint a Borsosgyőrt és Pápát összekötő kerékpárút melletti területeket. Horváth Attiláné, az egyesület elnöke elmondta, legtöbbször eldobott műanyagpalackokkal, üvegekkel és papírhulladékkal találkoznak. 
Az akció szervezője kihangsúlyozta, a lakókörnyezet megtisztítása mellett legfőbb céljuk a gyermekek környezettudatos nevelése. Szeretnék felhívni gyermekeik figyelmét arra, hogy környezetünk tisztasága és védelme kiemelkedően fontos. Az egyesület célja, hogy minél több fiatalt vonjon be tevékenységébe, és aktivizáljon egy-egy szemétgyűjtési akció keretében. 
Horváth Attiláné kiemelte azt is, köszönettel tartoznak a Magyar Közútkezelő Kht. Pápai Üzemmérnökségének, hiszen Polgár Elemér közreműködésével ők szállítják el az összegyűjtött hulladékot a megfelelő helyre. 
A Szeméttelep Baráti Kör Egyesület csatlakozni kíván a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Önkéntesség Európai Éve (ÖEÉ) keretében szervezett országos méretű, várhatóan sok tízezer önkéntest megmozgató hulladékszedési akciójához. A "TEszedd 2011- Önkéntesen a tiszta Magyarországért" címmel indított mozgalom célja, hogy egyetlen nap leforgása alatt, 2011. május 21-én a lehető legtöbb szeméttől megtisztítsuk az egész országot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!