Pénteken kezdődik a 16. Scherzo Pápán


2011-03-30 21:59:54  | cikk: Babos Petra  | 


A Jókai Mór Művelődési Központ ad otthont a 16. Zenés Színpadok Országos Fesztiváljának. A Scherzohoz 4. éve már szólóének verseny is tartozik, melyet a Pedagógus Művelődési Házban rendeznek meg. A részletes programról M. Varga Veronika művelődésszervező tájékoztatta hírportálunkat.
- A Scherzonak Békéscsaba és Pápa ad otthont évente felváltva. A fesztivál célja, hogy lehetőséget biztosítson a zenés amatőr színpadok bemutatkozására, továbbá egy országos megmérettetés is. Április 1-jén, azaz pénteken 17 órakor Miklós Tibor, a zsűri elnökének megnyitója után kezdetét veszi majd a versengés. Idén is az ország különböző részeiről érkeznek a versenyzők, előzsűrizés nem volt, így 14 produkció mérheti össze tudását a három napos rendezvény ideje alatt. A Megafon Zenei Egyesület és a Pápai Musical Stúdió a Zenés Színpadok Országos Fesztiválján, míg a szólóének versenyen a Musical Stúdió, a Megafon Zenei Egyesület és a Munkácsy Zenestúdió néhány kiváló hangú fiatalja képviseli majd városunkat a nívós eseményen. Az előbbi szombaton este 18 órakor, az utóbbi vasárnap 14 órakor lép majd színpadra. A Zenés Színpadok Országos Fesztiváljára két kategóriában lehetett nevezni, zenés színdarabban és tematikus összeállításban. A megafonosok We are the world című tematikus összeállítását, míg a Musical Stúdió Egérfogó című részletét láthatja majd az érdeklődő közönség.
2008-ban a békéscsabai Scherzon a szervezők egy új ötlettel álltak elő, méghozzá a szólóének versennyel. Erre a fiatalok előzsűrizés nélkül, musical és rockopera, valamint táncdal kategóriákban nevezhettek. Itt elődöntő, középdöntő, majd a döntő megmérettetés vár a jelentkezőkre - hangsúlyozta a szervező.
M. Varga Veronika elmondta, hogy a fellépőket képzett zsűri bírálja majd el, akik részletesen fogják elemezni a látottakat. A színpadi produkciókat Dr. Miklós Tibor rendező, színházigazgató, a zsűri elnöke, Bakó Gábor táncos, koreográfus, Kovács Gábor Dénes,  a Pesti Magyar Színház Színiakadémia igazgatója, a szólóének versenyen pedig Nagy Anikó énekművész, a zsűri elnöke, Kővári Judit színművész, zenetanár, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hangképző tanára, a Kővirágok Énekiskola igazgatója és Dr. Fehér Ildikó a Színház- és Filmművészeti Egyetem nyugalmazott szépbeszéd tanára, a Színház- és Filmintézet óraadója értékeli majd .
A három napos fesztivált a vasárnapi esti eredményhirdetés és díjkiosztó fogja zárni.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők a JMK színháztermébe és a Pedagógus Művelődési Házba.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!