Megvolt az írásbeli forduló a Munkácsy városi német versenyén


2011-03-30 17:46:45  | cikk: mo  | 


Megvolt az írásbeli forduló a Munkácsy városi német versenyén főképe
1993 óta rendszeresen megtartja hagyományos tavaszi német tanulmányi versenyét a Munkácsy Mihály Általános Iskola. A kétfordulós megmérettetésre nemcsak Pápáról, hanem a környékbeli általános iskolákból is várják az 5 és 6. osztályos versenyzők jelentkezését.
A megmérettetésre ezúttal 37 diák nevezett, a résztvevők száma az előző évekhez képes sajnos csökkenést mutat – állapította meg Bíró Tamásné, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője. A kisebb létszám oka részben az, hogy a fiatalok szívesebben tanulnak angol nyelvet. 
A mai alkalommal írásban mérték össze tudásukat a diákok. A leginkább nyelvtani feladatokat tartalmazó írásbeli versenyen két kategóriában versenyeznek a gyerekek. Az egyik kategóriában azok vesznek részt, akik emelt óraszámban, vagyis heti 4-5 órában tanulják a német nyelvet. A másik kategóriában azok a diákok versenyeznek, akiknek az órarendjében heti 3 németóra szerepel. 
Az előző évekhez képest kicsit változott a versenyre összeállított feladatsor, hiszen a hallás utáni szövegértés korábban a szóbeli fordulón szerepelt. A szóbeli fordulón is találkozhatnak újdonsággal a résztvevők, mert a beszélgetésen és a szituációs feladaton kívül most képleíreási gyakorlatot is kell végezniük. 
Az írásbeli fordulón résztvevők továbbjutnak a szóbeli fordulóra, melyet május elején rendez a Munkácsy Mihály Általános Iskola – adott tájékoztatást Bíró Tamásné.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!