A tarczysok is készülnek a költészet napi szavalóversenyre


2011-03-30 17:10:16  | cikk: mo  | 


A tarczysok is készülnek a költészet napi szavalóversenyre főképe
Megkezdődtek az iskolán belüli, ún. házi szavalóversenyek a Tarczy Lajos Általános Iskolában. A diákok e megmérettetésekkel már a költészet napján, szintén a Tarczy iskolában megrendezendő Pápa Városi Nagy László Szavalóversenyre készülnek, melyen a városi és környékbeli iskolákból évfolyamonként egy-egy versenyző vehet részt. A mai nap folyamán a 3. és 4. évfolyamosok mérték össze tudásukat. A házi versenyen - hasonlóan a városi megmérettetéshez – a diákoknak egy szabadon választott és egy kötelező költeményt kell elszavalniuk. Szalainé Kálovics Erzsébet, a mai verseny felelős és a városi Nagy László Szavalóverseny társszervezője elmondta, a szabadon választott versek körében népszerűek a kortárs magyar költők versei, ezek közül is főként azok, amelyek a gyermekekhez szólnak. 
A 19 versenyzőt háromtagú zsűri bírálta, amely felső tagozatos magyartanárokból és az intézmény egy nyugdíjas, magyar szakos pedagógusából állt össze. A jól felkészült diákokat több szempont szerint értékelték. A legfontosabb a jó kiállás, a szemkontaktus megléte és a szöveghűség – emelte ki Szalainé Kálovics Erzsébet.  

A Pápa Városi Nagy László Szavalóversenyt április 11-én, 14 órakor tartják az intézményben, melyre minden iskolából évfolyamonként egy-egy diákot várnak. Az első Nagy László szavalóversenyt 1990-ben szervezték a Nagy László Általános Iskolában a költészet napjához kapcsolódva. A hagyománnyá vált megmérettetést 2005-től Nagy Lászlón kívül más, aktuális évfordulóhoz is kapcsolták. Idén Tóth Árpád születésének 125. évfordulója kapcsán az előzetesen kiadott két kötelező versek közül az egyik Tóth Árpád alkotása lesz.    

A városi versenyre történő felkészülés: a házi versenyek a következő napokban folytatódnak. 
2011. 03. 30. 3 – 4. osztályosok házi versenye
2011. 03. 31. 5 – 8. osztályosok házi versenye
2011. 04. 04. 1 – 2. osztályosok házi versenye

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!