Megújul a buszpályaudvar


2011-03-29 18:37:39  | cikk: mo  | 


Megújul a buszpályaudvar főképe
Hamarosan indul a pápai buszpályaudvar korszerűsítése, melynek lehetősége a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közlekedés Operatív Programja keretében elnyert pályázat nyomán valósulhat meg – tudtuk meg Bebesi Istvántól, a Bakony Volán Zrt. vezérigazgatójától. A társaság közel 400 millió forintot nyert el a pályázaton, melynek segítségével két ütemben újul meg az autóbusz-pályaudvar arculata és korszerűsödik a járművek kiszolgálórendszere.
A pályázat megvalósításának első ütemében megújul az utasfogadó részleg, korszerű, modern informatikai technikával látják el az utastájékoztatási rendszert és az akadálymentesítés során a mozgáskorlátozottak is minden irányból megközelíthetik az autóbusz-pályaudvart valamint annak kiszolgálórészlegeit. Bebesi István elmondta azt is, a hamarosan induló rekonstrukció kiválóan illeszkedik a városközpont rehabilitációjának koncepciójába, ami azt is maga után vonja, hogy a projekt kapcsán lehetőség nyílik a helyijáratú autóbusz-csatlakozás jó ütemű kialakítására.
A projekt első üteme, vagyis az autóbusz-pályaudvar korszerűsítése már a jövő héten megkezdődik. A kivitelezés első szakaszában kiürítik a jelenlegi utasfogadó helyiséget. A projekt megvalósításának ideje alatt, mintegy hét hónapig az utasok egy mobil kiszolgáló helyiség ablakainál tájékozódhatnak, válthatnak jegyet és bérletet adott útvonalra.
A Bakony Volán Zrt. vezérigazgatója elmondta, az autóbuszok menetrendjében várhatóan nem okoz fennakadást a projekt kivitelezése. A pályázatnak köszönhetően idén ősszel a helyközi autóbuszjáratok utasai már egy korszerű, modern és esztétikus környezetben bonyolíthatják utazásaikat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!