Jutalmazták a legjobb gyermekrajzokat


2011-03-29 12:35:05  | cikk: mo  | fotó: Pápai Vízmű Zrt., Ba  | 


Jutalmazták a legjobb gyermekrajzokat főképe
Több rendezvényből álló programsorozatot szervezett a Pápai Vízmű Zrt. a víz világnapja alkalmából a közelmúltban. A március 22-én kezdődő programok sorát az adászteveli UV fertőtlenítőberendezés és a csóti közkút átadása nyitotta. A Pápai Vízmű Zrt. nyílt napok keretében minden évben lehetőséget biztosít a víztisztító berendezések, a Víztorony és a Szennyvíztisztító telep csoportos megtekintésére.
A víz világnapi programok keretében rajzpályázatot is hirdettek a szervezők a Pápai Vízmű Zrt. szolgáltatási területéhez tartozó óvodák és általános iskolák körében, melyen minden évben hatalmas a részvétel. Víz világnapjával kapcsolatos élményeit több száz gyermek festette, rajzolta le, vetette papírra valamilyen technikával az elmúlt hetekben. Az alkotások természetesen nem maradtak díjazás nélkül, a Pápai Vízmű Zrt. rendezvénytermében tegnap és ma hirdettek eredményt. 
A rajzpályázat eredményhirdetése előtt Szili Ágnes, a Vízmű Zrt. laboratóriumi vezetője ismertette az intézmény feladatait a víz világnapjával kapcsolatban, majd bevonva a gyerekeket a beszélgetésbe, közösen összegyűjtötték azokat az íratlan szabályokat, melyeket betartva hozzájárulhatunk a Föld vízkészletének megóvásához. Így elhangzott például, hogy spóroljunk a vízzel, fürdés helyett inkább zuhanyozzunk, a mosógépet csak teletöltve indítsuk el, nem mosogassunk folyó vízben és fogmosásnál zárjuk el a csapot. Szili Ágnes az előadás végén arra ösztönözte a fiatalokat, hogy bátran fogyasszanak csapvizet, hiszen amióta a Vízmű Zrt. UV-fénnyel tisztítja a vizet a mikrobiológiai szennyeződésektől, kevesebb klórt használnak a fertőtlenítésre. 
A mai alkalommal, az általános iskolás gyermekek díjkiosztó ünnepségén játszóház is várta a résztvevőket. A diákok vetélkedő keretében különféle játékos kísérleteket végeztek a vízzel és tesztkérdésekre keresték a helyes válaszokat. A játékos foglalkozást a Bakonyalja Barátai Egyesület tagjai vezették.

A nyertes gyermekalkotások március 22-április 8-ig a Várkertfürdőben tekinthetők meg.

Képek:

A rajzokat korosztályonként díjazták. Az óvodások ersenyében jutalomban részesültek:
Gyimóti Petra, Csatári Zsófia, Kungl Virág, Pethő Dominik, Mágocsi Laura, Farkas Jázmin, Szautner Flóra, Varga Krisztofer, Szabó Balázs, Érsek Alexandra, Kiss Márk Csaba, Gáncs Luca, Szakács Boglárka, Geszti Alexandra, Baki Adrienn,Szalai Elizabet, Geszti Vivien, Csiba Nóra, Strommer Daniella, Böröcsky Veronika, Molnár Bence, Dan Bettina, Farkas Jázmin, Szautner Flóra, Dömötör Jázmin, Somogyi Laura

Az általános iskolások versenyében jutalomban részesültek:
Domonkos Vilmos, Ughy Panna, Berecz Bence, Jabronka Kornélia, Lőrincze Viktória, Ibrányi Ádám, Szalai Réka, Pintér Ádám, Mészáros Adrián, Mogyorósi Alexandra, Bogdán Tünde, Gödri Ákos, Tüske Roland, Kakuk Dominika, Szórádi Amália

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!