Magabiztos szerb győzelem a Pannon Kupa második pápai mérkőzésén


2009-10-30 07:36:33  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Magabiztos szerb győzelem a Pannon Kupa második pápai mérkőzésén főképe
Pannon Kupában tegnap 20 órától a szerb csapat Romániával mérte össze erejét. Meg kell említeni, hogy Szerbia válogatottját több veszprémi kézilabdázó is erősítette, Zarko Sesum, Marko Vujin, Uros Vilovski, Dejan Peric és Ivan Lapcevic is pályára lépett a Városi Sportcsarnokban, a veszprémi kézilabdázók bemutatásukkor érezhetően nagyobb tapsot kaptak a hazai nézőktől. A mérkőzés első percétől kezdve a szerbek domináltak, a román csapatnak csak momentumai voltak. Az első játékrész során 8 gólos előnyt szorgoskodott össze Szerbia nemzeti válogatottja, 21-13-at mutatott ekkor az eredményjelző. A második játékrészben sem változott a játék képe, továbbra is Sesuméknél volt az előny, amit meg is tartottak a lefújásig, gólgazdag összecsapáson 40-31-es szerb diadal született. Holnap a magyar válogatott a győztes szerbekkel csap össze, tehát részben veszprémi találka lesz a balatonfüredi csarnokban. A világ élmezőnyéhez tartozó Szerbia legjobbjaival eddig csak egyszer találkozott a magyar válogatott, és akkor 29-28-ra győzött. A pápai mérkőzéseket a helyszínen tekintette meg az elhunyt Marian Cozma édesapja, Petre Cozma, aki mint elmondta, boldogan tesz eleget minden olyan felkérésnek, ahol imádott fiának emléket állítanak. Megható volt az a jelenet, amikor a pápai közönség egy emberként éltette Marian Cozmát, édesapja legnagyobb örömére.

További menetrend:

Október 30. Balatonfüred

Románia–Tunézia 16:00, Magyarország–Szerbia 18:00

Október 31. Veszprém

Tunézia–Szerbia 9:45, Magyarország–Románia 12:00

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!