Tollaslabda: Szép pápai sikerek az országos diákolimpiai döntőn


2011-03-29 12:29:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tollaslabda: Szép pápai sikerek az országos diákolimpiai döntőn főképe
Salgótarján adott otthont múlt hétvégén a diákolimpiai országos döntőnek. Városunk képviseletében négy intézmény 19 tanulója vett részt a Városi Sportcsarnokban rendezett színvonalas tornán. A pápai versenyzők az előző évek hagyományainak megfelelően szép sikerekkel tértek haza. Az eredményekről Horváth Attila számolt be.
- A Weöres Sándor Általános Iskola sportolói közül „B” kategóriában a III. korcsoportos lányoknál a diákolimpia bajnoka lett Kovács Dorottya. A dobogó második fokára szintén ebben a kategóriában Németh Gréta állhatott fel. A IV. korcsoportos lányoknál „B” kategóriában Varga Gréta nyakába ezüst-, Nagy Noémiébe bronzérem került. Pontszerző, ötödik helyen zárt Bolla Kitti (III. korcsoport lány „B” kategória) valamint Gyalog Szilárd (IV. korcsoport fiú „B” kategória). Örömteli, hogy - a tavalyi évhez hasonlóan – „B” kategóriában az általános iskolák között a diákolimpia legeredményesebb iskolája címet is elnyertük – mondta az iskola igazgatója.

A Weöres Iskola tanulóinak további eredményei:
Bolla Boglárka (2.b) a II. korcsoport lány „B” kategóriában 23. hely;
Farkas Bence (4.a) a II. korcsoport fiú „B” kategóriában 21. hely;
Kuti Dominik (4.b) a II. korcsoport fiú „B” kategóriában 11. hely;
Tóth Anna Ninett (4.b) a II. korcsoport lány „B” kategóriában 17. hely;
Ivády Gréta (5.b) a II. korcsoport lány „B” kategóriában 16. hely;
Szép Milán (5.b) a III. korcsoport fiú „B” kategóriában 16. hely;
Meizer Eszter (6.b) a III. korcsoport lány „B” kategóriában 13. hely;
Vizi Dóra (8.b) a IV. korcsoport lány „B” kategóriában 14. hely.

Nemcsak a Weöres, de Baky Boglárkának köszönhetően az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola is büszkélkedhet diákolimpiai elsőséggel, Bogi a II. korcsoportosok kategóriájában végzett az élen. A Türr István Gimnázium diákjai közül Gecse Réka és Vizi Eszter ötödik, Kovács Bálint 17. helyen zárt. A Pápai Református Kollégium Gimnáziumából
Takács Laura az V. korcsoport lányoknál egy ötödik hellyel lett gazdagabb.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!