Nyolc Fighting Force érem az Interkontinentális Világkupán


2011-03-29 11:51:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyolc Fighting Force érem az Interkontinentális Világkupán főképe
Nagyszabású, összesen 600 résztvevőt felvonultató esemény színhelye volt péntektől vasárnapig a budapesti Újlak Utcai Általános Iskola, ahol a WTKA világszervezet bonyolította le interkontinentális bajnokságát. A pápai Fighting Force SE hat versenyzővel képviseltette magát, akik összesen nyolc kategóriában próbálták ki tudásukat. A világkupáról Kasza László, az egyesület elnöke számolt be, aki tradicionális formagyakorlatban maga is megmérettette magát.
- Full contact low-kick kategóriában Gárdai Ádám magyar, míg Asztalos Bendegúz koszovói ellenfélen keresztül jutott a fináléba, ahol egymás ellen kellett megküzdeniük a végső győzelemért. A klubtársi barátságot félretéve óriási csatában a rutinosabb Asztalos győzött, aki ezek után a light-contact kategóriában is megmérette magát, ahol francia és magyar ellenfeleket legyőzve szintén aranyérmes lett. Light contact küzdelem +91 kg-ban Horváth László nem bírt az olasz Battiglia-val, így ezüstérmes lett. Light contact küzdelem -91 kg-ban Enyingi András magyar ellenfelet legyőzve jutott a fináléban, ahol magabiztos, technikás küzdelemben verte a szintén olasz Mattia-t, így ő is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A nap legnagyobb megpróbáltatása Németh Tiborra várt, aki szintén két kategóriában (K-1 és light contact) adta le nevezését. Magyar, orosz és ukrán ellenfeleket legyőzve mind a két szabályrendszerben bejutott a döntőkbe. A K-1 fináléban egy akció miközben ráesett a kötelekre, melynek következtében megsérült a dereka, ami döntően befolyásolta a teljesítményét, így végül meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Némi érzéstelenítő és pihenés után a light-contact döntőben óriási csatában, extra menet után legyőzte a kick-box specialista Bacsa Bélát, így egy aranyéremmel is gazdagabb lett a pápai harcos.
Tradicionális formagyakorlat kategóriában Kasza László egyedüli magyarként lépett tatamira. A páros döntőbe a ghánai Shadrach Baffoe-val kellett összemérnie tudását, a gyakorlatok bemutatása után Kasza formagyakorlatát látták jobbnak, így a pápai Si-Gung az Európa Kupa után immár a Világkupa aranyérmet is megszerezte. A neves szakemberekből álló zsűrinek tagja volt többek között Feja Tibor, a WTKA-Hungary Szövetség elnöke és Serflek József kung-fu mester is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!