Szemetet szedtek a munkácsysok


2011-03-28 19:28:11  | cikk: Babos Petra  | 


A Munkácsy Mihály Általános Iskolában most zajlik a „Tegyünk a természetért” környezetvédelmi projekt. A rendezvény keretein belül a diákok szemétgyűjtési akcióba kezdtek abban az utcában, amelyet „örökbe fogadtak”, vagyis a Kisligetet és a Harmadik utcát érinti ez a tisztogatás. A „Fogadj örökbe egy közterületet” című programnak Pápa Város Önkormányzata Városgondnoksága a felelőse. A cél a közterületi zöldterületek környezeti színvonalának emelése, a zöld növényzettel borított közterületek növelése, lakókörnyezetünk kulturáltabb, igényesebb kialakítása, minőségének javítása és megőrzése, egy esztétikusabb utcakép megteremtése, a közterületen felhalmozott illegális hulladéklerakások megszüntetése.
- A 8.a osztályosok hétfőn délelőtt az osztályfőnöki óra keretén belül az örökbefogadott területen szemetet szedtek. Reméljük, ha a gyerekek maguk szedik össze a hulladékot, jobban ügyelnek majd a szép környezet kialakítására. Hetente két alkalommal fogjuk a szemetet összegyűjteni, mivel sajnos mindig lehet találni újabb hulladékot, a gyűjtést mindig más-más osztályok végzik - mondta Varga Erika, a 8.a osztályfőnöke.
A Munkácsyban a héten papírgyűjtés is zajlik, valamint csütörtökön faültetésre kerül sor, délután pedig a hulladéklerakó telephelyét tekintik meg a nyolcadik osztályosok.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!