Győzelemmel zárta az alapszakaszt a Pápai Motax Autó KC


2011-03-27 21:57:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel zárta az alapszakaszt a Pápai Motax Autó KC főképe
Az Elite Basket Törökbálint látogatott a Városi Sportcsarnokba az NB I/B-s kosárlabda bajnokság 22. körében. A feldobást megelőzően a pápaiak csapatkapitánya, Horváth Roland Fülöp Andrást köszöntötte, aki a mai találkozón 100. alkalommal lépett pályára NB I/B-s mérkőzésen. A mieink a Perger-Fülöp-Ács-Horváth-Feigl ötössel kezdtek a vendégeknél pedig több ismerős névvel is találkozhatott a kilátogató publikum. A kék mezeseknél a korábban a pápaiakat erősítő Kollár Balázs és Lázár Krisztián is feltűnt. Feigl középtávoli duplájával indult a meccs, amire hamar választoltak a vendégek. Fej-fej mellett haladt a két gárda, majd egy perccel az első negyed vége előtt hat ponttal megléptek a hazaiak (18-12). Az előny csak a negyed végéig tartott, Kollárék 18-17-re mentették az első 10 percet. A folytatásban sem változott a játék képe, a hazai duplára duplával, a hazai hármasra hármassal válaszoltak a vendégek, az első félidőt követően továbbra is nyílt volt a meccs (33-30). A harmadik negyedben végre védekezésben is sikerült feljavulnunk, Szupper vezérletével pedig a támadásaink is jóval hatékonyabbak voltak, ami meg is látszott az eredményen, a záró játékrészre megnyugtató, 17 pontos előnnyel vonultak Horváth Rolandék (60-43). A negyedik negyed Szupper triplájával indult, mellyel már 20 pontos volt a különbség. A folytatásban sem engedte ki a kezéből az irányítást a Pápa, és végül 85-67 arányban legyőzték Molnár Tamás csapatát. A hazaiak a kezdeti nehézségek után a harmadik negyed második felében eldöntötték a meccset, és teljesen megérdemelten győzték le az Elite-Basket gárdáját. A kosarasok közönségszórakoztató, magabiztos játékkal köszönték meg a végig lelkes közönség buzdítását.
Vajda József csapata az igen értékes 5. helyen, 12 győzelemmel és 10 vereséggel zárta az alapszakaszt.

Pápai Motax Autó KC – Elite Basket 85-67 (18-17, 15-13, 27-13, 25-24)

Vajda József: Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, a dobásaink sajnos nem mentek be, nem azt játszotta a csapat, amit megbeszéltünk. A félidőben megbeszéltük a dolgokat, szépen megoldottuk a palánk alatti helyzeteket, de kintről is jól dobtunk. A fiatalok is hozzátették ehhez a győzelemhez a magukét, nyolc pápai gyereket tudtam rotálni a mérkőzés során, szépen teljesítettek. Az alapszakasz zárásaként szeretnék gratulálni a klub minden sportolójának, hiszen a felnőtt csapat az egyik legjobb helyezését érte el az alapszakasz végére, az U-20-as csapat a legjobb négybe került, a kadettok, serdülők tegnap Győrött továbbjutottak. Minden játékosnak, szülőnek és a pápai kosárlabdáért tenni akarónak köszönjük.
- Eleinte nehezen ment a játék, de ahogy nőtt a rutinom, egyre jobban belerázódtam – így emlékszik vissza a kezdetekre Fülöp András „százados”, a pápaiak irányítója. Fiatalon nehéz volt mondjuk egy Hencsey Tamás mellett játszani, de szerencsés vagyok, hogy egy pályán lehettem a legjobbakkal, sokat tanultam tőlük. Jelen pillanatban kezdő irányító vagyok, remélem ez a későbbiekben sem fog változni, és szép sikereket érhetünk el ezzel a gárdával.

Az U-20-as mérkőzésen 93-85-ös vendéggyőzelem született.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!