Változások előtt a városi sportfinanszírozás


2011-03-25 13:52:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Változások előtt a városi sportfinanszírozás főképe
A városi sportegyesületek 2011.évi önkormányzati támogatásáról tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót dr. Áldozó Tamás polgármester. Az idei költségvetésből a város 35 millió forintot biztosított a sportegyesületek működésének és rendezvényeinek támogatására. A támogatásokról illetve annak mértékéről korábban az Ifjúsági-és Sportbizottság döntött, ám mivel a bizottsági struktúra átalakult, így az ma a Humán Erőforrás Bizottság hatáskörébe tartozik. A bizottság legközelebb április elején ül össze, ekkor fog a támogatásokról döntést hozni, az egyesületi igények és a sportkoncepció figyelembe vételével. Dr. Áldozó Tamás elmondta, a tavalyi évben folyósított sporttámogatási összegek elszámolásával néhány esetben problémák akadtak, így jövő héten az érintett egyesületek vezetőivel egyeztetéseket fog kezdeményezni.
- Szeretnénk a jövőre nézve olyan szabályokat felállítani, amik kétséget kizáróan egyértelművé teszik a támogatások felhasználásának lehetséges módjait. Javasolni fogom a bizottságnak, hogy a támogatási szerződéseket több ponton módosítsák, ilyen pont például, hogy önkormányzati támogatásban részesített sportegyesületek által leadott elszámolás nyilvános lesz. Fontos módosításnak tartanám azt, hogy a támogatott sportegyesület képviselője nyilvános rendezvényen is köteles a sportemberhez méltó magatartást tanúsítani, különös tekintettel arra, hogy mivel ő a város támogatásában részesült, a várost is képviseli. Amennyiben ezt elmulasztja, az akár a támogatás megvonásával is járhat. Fontos az is, hogy az idei sporttámogatásokból olyan költség, ami más településről érkező felnőtt sportolóval kapcsolatban merül fel, nem számolható el. Azt fogom javasolni a bizottságnak, hogy következetesen tartsa magát ahhoz, hogy a pápai adófizetők pénzéből elsősorban a pápai utánpótlást és az onnan kinövő felnőtt versenyzők sportolási feltételeit támogassák. A cél az, hogy jól kiépített utánpótlásrendszer legyen, ahova várják a gyerekeket – fogalmazott a polgármester.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Önkormányzat a pápai egyesületeknek nemcsak anyagiakat, hanem működési feltételeket is biztosít, ilyen például a Sportcsarnok használata, de ebben is lesznek változások, például a csarnokot ingyen használó egyesületek bizonyos létszám alatt nem tarthatnak majd edzést. A városvezető elmondta, idén támogatásban részesül majd a Pápai Úszó Sportegyesület illetve a Mozgássérültek Bástya SE is a tavalyival egyező mértékű finanszírozás kap, a Lombard Pápa csapatát külön szerződés alapján támogatják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!