Az Obsitos főstrázsamester könyvbemutatója


2011-03-24 22:24:12  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Az Obsitos főstrázsamester könyvbemutatója főképe
Az erdélyi származású író, Ács Bódog volt ma a Jókai Kör vendége a könyvtár dísztermében, ahol az Irodalmi Önképzőkör tagjainak tolmácsolásában novelláiból hallhatott válogatást a kultúraértő és szerető közönség.
- Az első kötet tettekre inspirálta, s újabb írásaival ismerkedhetünk meg, melyben szüleire emlékezik, múltba tekintő végtelen szeretettel. Édesapja, Ács Sándor írott és íratlan emlékeit is feldolgozza, emléket állítva azoknak az időknek - idézem az író tollából – „amikor egy kis család elindult a kincses Erdélyből, a Hargita tövéből nyugat felé, a menekülők áradatában, a háború pusztító tűzvihara elől. Az emlékek aztán egymásra léptek, rohanó sodrásuk részben feledtette a szörnyű élményeket, s mára már nem maradt más az emlékekből, csak a megszépült múlt" - mondta köszöntőjében Válint Magdolna, a Jókai Kör titkára.
Ács Bódog 2002-ben írta meg első prózáját, de komolyabban az írással 2005-ben kezdett el foglalkozni. Mint mondta, könnyű nekivágni egy költeménynek, csak a megfelelő alap, az emlék és némi inspiráció kell hozzá.
A nyugállományú katonatiszt novellái, elbeszélései, válogatásai visszaemlékezések. Első kötete az Egyszer volt címet kapta, melyben elsősorban szüleinek állít emléket az író. Ács Bódog nagy természetjáró és szeret horgászni is, így természetes volt, hogy a vízparton szerzett élményeit is papírra vetette, a kötet a Barátom a szél címet kapta. További kötetei a Megszépült múlt és a Mire a falevelek lehullanak.
Ács Bódog műveit a Börzsönyi Helikon folyóiratban publikálja. Nemrég Pápáról is írt egy novellát, Március címmel, mely az irodalmi-művészeti folyóirat áprilisi számában jelenik meg.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!